Cirit Müsabakasinda Atlar Çarpisti Yürekler Agizlara Geldi

Bayburt Uluslararasi Dede Korkut 28. Kültür ve Sanat Sölenleri kapsaminda Bey Böyrek Cirit müsabakasi düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan dostluk maçinin ikinci yarisinda iki at birbiriyle çarpisti, korku dolu anlar yasandi.

Dede Korkut Atli Spor Kulübü ile Bayburt Atli Spor Kulüplerinin karsilastigi müsabaka, oldukça heyecanli anlara sahne oldu. Dede Korkut’a özel icra edilen müsabakada kazanan dostluk olurken 2 devre seklinde oynanan karsilasmada aksilik yasandi, atlar çarpisti. Kazada Cafer Yurtsever ile Kadir Köprücü isimli sporcularin atlari ikinci yarida maç esnasinda birbirine çarptilar. Atiyla birlikte yere düsen Yurtsever, düstügü yerden kalkarak atina müdahale etti. Bir süre yerde kalan at müsabakayi izleyemeye gelenleri ve sahibini korkuttu. Eyerin açilmasiyla yerde baygin sekilde yatan at kendine gelirken, maça kalinan yerden devam edildi, maç tamamlandi.

Keyifli bir maç izlediklerini, maçin ortalarina dogru atlarin çarpismasiyla keyiflerinin kaçtigini belirten ciritçi Sahin Köprücü, "Dede Korkut Sölenlerinin bugün 3’üncü günü ve son günü. Güzel bir maç oynandi, güzel bir müsabaka oldu. Bayburt Atli Spor Kulübü ile Dede Korkut Atli Spor Kulübü arasinda güzel bir maç oldu. Ufak tefek sikintilar oldu, at çarpismasi oldu ama çok sükür kimse zarar görmedi. Maçi izlemeye gelen seyircilerimize de çok çok tesekkür ederiz. Güzel bir müsabaka oldu, insallah seneye daha güzelini yapacagiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA