Çagdas Atan Açiklamasi 'Güzel Bir Baslangiç Yaptik'

Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, La Fiorita galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, güzel bir baslangiç yaptiklarini belirterek, "Kulübümüzün Avrupa kupalarindaki en farkli galibiyetine ulastik. Oyuncularimizi tebrik ediyorum. Bizim için iyi bir hazirlik dönemi gibi geçiyor, hem de resmi maç kazanmis olduk. Simdi ayni ciddiyetle ikinci maçi oynayacagiz" dedi.

UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda RAMS Basaksehir, Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda karsi karsiya geldigi San Marino temsilcisi La Fiorita’yi 6-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, "Güzel bir baslangiç yaptik. Oyuna 3 tane ana prensiple basladik, ciddiyet, rakibe saygi, toplu ve topsuz oyunda agresiflik. Oyuncularimiza erken ritim bulup, bunlari gerçeklestirirsek iyi ve kolay maç olacagini söylemistik. Bunlari sahaya yansitamadigimizi takdirde zorlanabilecegimizi düsünüyorduk. Tam da istedigimiz gibi planladigimiz gibi basladik. Topu kaybettigimizde çabuk kazandik, pres yaptik, sahaya iyi yerlestik. Çalistigimiz hücum prensiplerini sahaya yansitabildik ve 6-1 kazandik. Kulübümüzün Avrupa kupalarindaki en farkli galibiyetine ulastik. Oyuncularimizi tebrik ediyorum. Bizim için iyi bir hazirlik dönemi gibi geçiyor, hem de resmi maç kazanmis olduk. Bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Simdi ayni ciddiyetle ikinci maçi oynayacagiz. Oynamayan ve daha az süre alan oyuncularimiz için yarin hazirlik maçimiz var. Lig için de, Konferans Ligi’nin yeni formatinda olmak hazirlaniyoruz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Ikinci maç kimlere sans verecegiz kafamizda planimiz var ama daha karar vermedik. Hazirlik dönemi olarak gördügümüz için sonradan gelen oyunculari maç ritimini arttirmak için kullanabiliriz. Ülke puani için de gerekli performansi kazanmak için oynamamizin da farkindayiz" seklinde konustu.



"Oyun gücüyle bu bütçelere karsilik vermeye çalisacagiz"

Transferle ilgili soruya ise turuncu-lacivertlilerin teknik direktörü, "Takimimizin geçen senden yüzde 95’ini koruduk. Omurgamiz saglam, oynama aliskanligimiz var. Aramiza 3-4 oyuncu katilacak. Halihazirda görüsüp, anlastigimiz oyuncular var. Istedigimiz oyunculari geldigi takdirde geçen senenin son periyodundaki gibi güçlü bir Basaksehir izletecegimi düsünüyorum. Rakiplerimiz geçen seneden daha güçlü. Daha fazla transfer yapiyorlar, daha çok para harciyorlar. Biz de o rekabetin içinde olmak istiyoruz. En büyük gücümüz, oyun gücümüz. Oyun gücüyle bu bütçelere karsilik vermeye çalisacagiz. Hem ligde hem Avrupa’da hem de kupada maksimumlari zorlamak istiyoruz" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA