U11-U13 Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi Ordu'da Basladi

Ordu’da düzenlenen Baki Yürüker U11-U13 Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi’nin açilis seremonisi gerçeklestirildi.

Ordu Valiligi’nin ev sahipliginde, Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Güres Federasyonu Baskanligi tarafindan, Baspehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda düzenlenen U11-U13 Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi’na 81 ilden 950 sporcu katildi.

Sampiyonanin açilis seremonisinde konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç, bu organizasyon Türk sporu ve güresi için çok önemli oldugunu söyledi.

Türkiye’nin her bir kösesinden sampiyonaya gelen sporcularin, uluslararasi alanda da ülkesini en iyi sekilde temsil edecegini belirten Genç, antrenörleri ve takimlari Ordu’da iyi bir sekilde agirlayacaklarini ifade etti.

Türkiye Güres Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hürbay Duran ise programda yaptigi konusmada, “Insanlik tarihi kadar eski olan ata sporumuz güres, Türk milleti için çok önemli ve çok özel bir spordur. Kuskusuz ülkemizin en basarili oldugu spor branslarindan birisi de gürestir. Ülkemizde güres deyince Ordu akla gelen ilk sehirlerden birisidir. Geçmisten bugünümüze ata sporumuz gürese çok büyük katkilar saglamis, ülke genelinde taninmis ve birçok sampiyon çikarmistir" diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyelerine federasyon tarafindan tesekkür plaketi takdim edildi, sonrasinda ise 28 Temmuz Pazar günü sona erecek sampiyonanin, ilk günkü müsabakalari gerçeklestirildi.

Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, ilçe belediye baskanlari ve ilgililer katildi.

Kaynak: İHA