Spor Kulüplerinin Ugrak Noktasi Açiklamasi Performans Ölçüm Merkezi

Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda kurdugu en önemli tesislerden biri olan Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi, tüm branslardan sporcularin yani sira Süper Lig takimlarinin da ugrak noktasi olmayi sürdürüyor.

Son yillarda sezon öncesi kamp merkezi olarak en çok tercih edilen yerlerden birisi olan Erzurum Yüksek Irtifa Kamp Merkezine yaz kampini geçiren Süper Lig takimlarindan Atakas Hatayspor’un sporcu testleri, Atatürk Üniversitesi Spor Merkezi bünyesinde hizmet veren Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçeklestirildi.

Yine Erzurumspor FK’nin da kamp öncesi degerlendirme çalismalari Performans Merkezinde gerçeklesmisti.

Spor bilimleri alanindaki uzmanlarin öncülügünde uluslararasi standartlarda hizmet vererek gelismis teknoloji ve teknik uzmanlikla vücut ölçüm testleri, sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayaniklilik ölçülerek önemli bir hizmet veren Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi, son olarak Atakas Hatayspor kafilesini misafir etti.

“Yeni Sezon Hazirliklari, Bilimsel Veriler Isiginda Gerçeklesecek”

Hataysporlu futbolcularin Izokinetik kuvvet testine tabii tutuldugu merkezde sporcularin performans düzeyleri raporlandirilarak kisisel gelisimleri desteklenecek ve yeni sezon hazirliklarini bilimsel verilerin isiginda gerçeklestirilecek. Talep edildigi takdirde kulüplerin performansini analiz eden merkezde görev yapan uzman ekip, hazirladigi degerlendirme raporu ile sporcularin zayif ya da güçlü yanlarini belirleyerek kulüp antrenörlerine ileterek spora ve sporcuya önemli bir hizmet veriyor.

Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezinin büyük emeklerle spor dünyasina hizmet etmesi amaciyla kuruldugunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, birimin sadece ulusal degil uluslararasi açidan da önemli bir merkez oldugunu söyledi.



Merkezin sadece testlerin uygulandigi bir alan olmadigini ayni zamanda birçok bilimsel çalismaya da imkân taniyan önemli bir veri merkezi konumunda da yer aldigini aktaran Rektör Çomakli: “Hem teknolojik hem de nitelikli uzman kadrosu açisindan oldukça donanimli olan merkezimiz, sporcularin performanslarini ölçerek bu performanslari daha yukari nasil çikarabilecekleri ve becerilerini nasil gelistirebilecekleri konularini rapor halinde sunuyor. Bu tür testleri yapabilen Türkiye’deki sayili merkezlerden biri olarak tüm kulüp ve sporculari Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA