Muratpasa'nin 'Kizil Firtinasi' Yeni Sampiyonlar Yetistiriyor

Antalya’da Muratpasa Belediyespor’un ‘Kizil Firtinasi’ kick bokscu Hasan Mert Kizil’in yetistirdigi sporcular, Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun Antalya ve Konya’da düzenledigi turnuvalarda sampiyonluk gururu yasadi.

Kick boksla ilk kez Muratpasa Belediyesi Spor Okullari’nda tanisan sporcular, Antalya ve Konya’da 2024’te düzenlenen Türkiye Kick Boks Federasyon sampiyonalarinda önemli dereceler elde etti. Sampiyonluk ve dereceler elde eden çocuklar, Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal’i ziyaret ederek sevinçlerini paylasti. Ziyarette antrenörleri Kizil ve Muratpasa Spor Kulübü Yönetim Kurulu Baskani Özcan Yilmaz da yer aldi.

Müsabakalara Muratpasa’nin kizil firtinasiyla hazirlanarak rakiplerini elemeyi basaran Mehmet Ündar; 94 kilogram gençler kategorisinde, Kamile Nur Karacan ise +36 kilogram minikler kategorisinde Türkiye sampiyonlugu yasadi.

Gülcan Su Karacan 32 kilogram minikler kategorisi ve Efe Fidan 71 kilogram gençler kategorisinde Türkiye 2’ncisi olurken Lara Naz Senekci 60 kilogram gençler kategorisinde, Nihal Kara ve Atalay Fidanlar ise yildizlar kategorisinde 3’üncülük elde etti.

2 Dünya, 2 Avrupa ve 17 Türkiye sampiyonluguna imza atmis olan Kizil, yetistirdigi sporcularin basarilarinin devamini diledi, “Spor okullarinda atmis oldugumuz basari tohumlari meyvelerini vermeye basladi” dedi.

Muratpasa’da basta minikler olmak üzere kick boksa çok fazla ilgi oldugunu söyleyen Kizil, ilerleyen yillarda uluslararasi basarilar hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: İHA