Kulüpler Birligi Vakfi'nda Ali Koç Yeniden Baskan

Kulüpler Birligi Vakfi’nin toplantisinda Fenerbahçe Baskani Ali Koç yeniden baskan seçildi. Baskan Koç, yeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine destek olmalari gerektigini söyleyerek, "Insallah dedikleri gibi Türk futbolundaki adaleti saglama konusunda büyük adimlar atarlar. Futbolun en önemli paydaslarinin, futbolun gelecegiyle ilgili alacagi kararlarda çok daha fazla söz sahibi olmasi gerektigi bir döneme geldik" dedi.

Kulüpler Birligi Vakfi’nda baskanlik seçimi toplantisi Maslak ofisinde gerçeklesti. Mevcut Baskan Ali Koç yeniden Kulüpler Birligi Baskani seçildi. Toplantinin ardindan konusan Adana Demirspor Baskani Murat Sancak, "Bugün Kulüpler Birligi baskanlik seçimimiz vardi. Divan kurulu baskanligina ben, yardimcim olarak Fatih Saraç ve Yüksel Yildirim seçildik. Kulüplerin çogunlugu Hasan Arat baskanimizin aday olmasini talep ettik. Çünkü Ali baskanim daha önce aday olmayacagini belirtmisti. Maalesef Hasan baskanim Besiktas’in yogunlugundan dolayi ve 7 ay sonra seçim olacagindan dolayi Besiktas’a daha fazla vakit ayirmak istediginden aday olmak istemedigini söyledi.

Bunun üzerine kulüplerin tamaminin Ali baskanin aday olmasini talep ettik. Sag olsun kendisi de kirmadi. 19 kulübün 18’i Ali baskanin lehinde oy kullandi, Galatasaray aleyhte oy kullandi. Ali baskanimizi önümüzdeki sezonun Kulüpler Birligi Baskani olarak seçtik. Kendisini tebrik ediyorum, hayirli olsun. Yeni seçilen federasyon baskanini tebrik ediyorum. Insallah her iki baskanimiz da istisare halinde olup, Türk futbolu adina yapilmasi gereken yasadigimiz sorunlari hep beraber giderirler. Öyle olacagini düsünüyoruz" diye konustu.



Ali Koç: "Insallah dedikleri gibi Türk futbolundaki adaleti saglama konusunda büyük adimlar atarlar"

Çogu kulübün Besiktas Baskani Hasan Arat’in aday olmasini istedigini ifade eden Ali Koç, "Geçen sefer de çogumuz Hasan baskani istiyordu. TFF seçimleri sonrasi birakmaya karar verdik, geldigimiz nokta itibariyla istisnasiz tüm kulüpler Hasan baskani istiyordu. Hasan baskan da kendi yönetim kuruluyla yaptigi istisare de hem göreve yeni gelmesi sebebiyle hem de onlarin olagan seçiminin önümüzdeki sezonun sonunda olacagindan dolayi kulübüne daha fazla vakit ayirmak için affini istedi. Biz de mecburen anlayisla karsiladik. Sahsen devam etme gibi bir düsüncem yoktu. Kulüp baskanlarimizin teveccühü, güveni, yogun baskisi geri çevirebilecegim bir sey olmadi. Onlara tesekkür ediyorum. Insallah hep beraber yeni federasyonla beraber iyi isler yapabiliriz. Ayrilan federasyon da sevabiyla, günahiyla herkes elinden geleni yapmaya çalisti. Ters düstügümüz noktalar oldu, hemfikir oldugumuz noktalar oldu. Belki en çok Fenerbahçe ile ters düsüldü ama sonuçta burada samimiyetle verilmis bir emek, mesai vardir. Bu gönüllü bir istir. Büyük sorumluluk gerektirir. Kamuoyunda her gün, her saat hedefinde olan bir pozisyondur. Futbol içi harcadiklari mesai için tesekkür ediyorum. Yeni gelen federasyon baskanimiz Ibrahim Bey ve ekibine de hayirli olsun. Insallah dedikleri gibi Türk futbolundaki adaleti saglama konusunda büyük adimlar atarlar. Bizler de Kulüpler Birligi olarak onlarin hedeflerine varmalarinda elbirligiyle destek olmaliyiz. Geç bile kaldik, futbolun en önemli paydaslarinin, futbolun gelecegi ile ilgili alacagi kararlarda çok daha fazla söz sahibi olmasi gerektigi bir döneme geldik. Avrupa’da da bu böyle. Avrupa Kulüpler Birligi’nin, UEFA ile yaptigi çalismalara baktigimiz zaman kulüpler ciddi anlamda söz sahibi, özellikle ticari konularda. Insallah benzer bir iklimi ve yapiyi da ülkemizde saglariz" seklinde konustu.



"Yabanci futbolcu kararini hep birlikte verdik"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni aldigi yabanci kuralinin hatirlatilmasi üzerine Koç, "Ben sahsi görüsümü söyleyeyim, Ankara’da seçimlerden önce de Ibrahim Bey ile yaptigimiz toplantida söylemistim. Bu karari bizler hep beraber oy birligiyle bir evvelki federasyonla yaptigimiz çalismayla kararlastirmistik. Buradaki en önemli olay 5 yillik bir plan olmasi. Bu bir evvelki federasyonun, kulüplere diretmesi, bizim kabul etmedigimiz bir seyi masaya sürmesi gibi bir sey yok. Hep beraber müsterek olarak karar verdik. Bu iyi çalismalarimizdan biridir. Geldigimiz nokta itibariyla yeni baskanimiz seçim döneminde konustugu kulüplere vaat olarak da yardimci olacagini söylemis. Bu herkese yarayan bir karar ama ayni zamanda da yeni kuralin uygulanacagini düsünerek transfer politikasini, stratejisini ve yatirimini bunu göre planlayanlar için de bir dezavantaj. Onlardan biri de biziz. Burada önemli olan hepimizin menfaati. Bu kural oldugu zaman ayrilacak futbolcularla ne yazik ki pazarlik gücümüz çok ciddi anlamda azaliyor" açiklamasinda bulundu.

Kulüpler Birligi Vakfi’nin yeni yönetim kurulu söyle:

"Ali Koç, Murat Sancak, Murat Özkaya, Ibrahim Turgut, Mehmet Fatih Saraç, Sinan Boztepe, Mehmet Sepil, Yüksel Yildirim, Göksel Gümüsdag."

Kaynak: İHA