Jose Mourinho Açiklamasi 'Sampiyonlar Ligi Maçinin Böyle Bir Sahada Oynanmasi Kabul Edilemez'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Isviçre temsilcisi Lugano’yu deplasmanda 4-3 maglup ettikleri UEFA Sampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu karsilasmasinin ardindan açiklamalarda bulundu.

UEFA Sampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçinda Fenerbehçe, Lugano’yu deplasmanda 4-3 maglup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, müsabakanin ardindan açiklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, “Ilk maçi galibiyetle tamamlamis olduk. Ikinci maçimizi Istanbul’da oynayacagiz. Taraftarlarimizin da yogun destegi ve bizi ittirmesiyle beraber hedefimiz oradan da galibiyetle ayrilip turu geçmek” dedi.



"Sampiyonlar Ligi maçinin böyle bir sahada oynanmasi kabul edilemez"

Maçin sentetik çimde oynanmasiyla ilgili konusan Mourinho, “Maçtan önce bununla ilgili konusmak istememistim çünkü bir mazeret sunmak istemedik. Plastik yani sentetik zeminde maç oynamasi zordu. Futbolcular da bu anlamda fazlasiyla zorlandilar. Dribbling yapmakta zorlandilar, topun akisi konusunda zorluklar yasadik. Dolayisiyla adapte olmasi zor oldu. Maçtan önce bununla alakali konusmak istemedim ama zor bir durum oldugunu söyleyebilirim. Bu sahada, bu zeminde oynamak kabul edilemez. Sampiyonlar Ligi maçinin böyle bir sahada oynanmasi bence kabul edilemez” degerlendirmesini yapti.

"Zamanla herkes performansini arttiriyor"

Son olarak transfer süreciyle ilgili soruyu Portekizli teknik direktör, “Açikçasi mutluyum. Kulübün çikardigi isten dolayi da mutlu oldugumu söyleyebilirim. Aslinda ben buraya geldigimde kimseden bir söz istemedim. Sadece en iyi kadronun kurulmasini, yapabilecegimizin en iyisini yapmayi istemistim. Zaten kulüp de bu anlamda bana en iyisini sundu transferler anlaminda. Iyi bir kadroya sahip oldugumuzu düsünüyorum. Tatilde olan oyuncularimiz vardi, bazi oyuncularimizla sadece üç antrenman gerçeklestirmistik. Zor bir durumdu açikçasi. Ama zamanla herkes performansini arttiriyor. Iyi bir takim oldugumuzu düsünüyorum. Baskanimiza, Yönetimimize, Sportif Direktörümüze, bu konuda efor, çaba sarf etmis herkese tesekkür ediyorum” seklinde yanitladi.

Kaynak: İHA