Çagdas Atan Açiklamasi 'Ilk Amacimiz Yeni Formatta Konferans Ligi'nde Gruplara Kalmak'

RAMS Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, turuncu-lacivertlilerin bu sene Avrupa’daki amacinin bu yeni formattaki Konferans Ligi’nde gruplara kalmak oldugunu söyledi. Atan ayrica rakipleri La Fiorita’yi çok ciddiye aldiklarini ve önemsediklerini söyledi.

RAMS Basaksehir, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda yarin evinde San Marino ekibi La Fiorita ile karsilasacak. Bu müsabaka öncesinde Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, geçtigimiz sezonun sonunu mutlu bitirdiklerini ve Avrupa bileti aldiklarini söyleyerek, "Konferans Ligi’nde Avrupa bütün turnuvalarinda gibi farkli formatta izleyecegiz. Biz de yeni formatta yer almak istiyoruz. Çok kolay degil. 3 takimi elememiz gerekiyor. Orada olmayi gerçekten çok istiyoruz. Kendimizi, ülkemizi orada çok iyi temsil etmek istiyoruz. Benim teknik direktör olarak ikinci tecrübem olacak. Avrupa tecrübesi yasamak açisindan ekip olarak heyecanliyiz. Biz Belarus takiminin rakibimiz olacagini düsünüyorduk. Kagit üzerinde favori oldugunuz ortamlarda bunu sahaya yansitmamiz gerekiyor. Ilk düdükten sonra sahaya ciddiyetimizi, istegimizi, kalitemizi göstermemiz gerekiyor. Iyi hazirlandik. Takimin yüzde 95’ini koruduk. 3-4 önemli oyuncu ile yollarimizi ayirdik. Aramiza yeni katilacak arkadaslar var. Umarim bir aydir çalistigimiz oyunun kalitesini yarin da sahaya yansitiriz. Ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye baslariz" diye konustu.

Heyecanli oldugunu söyleyen Atan, "Biz oyunun gücüne çok inanan bir ekibiz. Oyuncularimizi da buna ikna ettigimizi düsünüyoruz. Her taktik antrenmaninda oyun konusabiliyoruz. Bu gelisimi, bu modern oyuna olan bagliligi Avrupa’da da göstermek istiyoruz. Basaksehir’in bu seneki ilk amaci bu yeni formatta Konferans Ligi’nde gruplara katilabilmek. Yarin iyi bir baslangiç yaparak, kaliteli, iyi ve güçlü oyun oynayarak neler yapabilecegimizi göstermek istiyoruz. Rakibimizi önemsiyoruz ve ciddiye aliyoruz. Güçlü adimlarla ilerlemek istiyoruz" seklinde konustu.



"Jerome Opoku kalça kisminda çok hafif sakatligi vardi"

Polonyali golcü Krzysztof Piatek’in durumuyla ilgili de konusan turuncu-lacivertlilerin teknik direktörü, "Bizi orada gururlandirdi. Ülkesi ve kendi kariyeri adina önemli bir gol atti. Aramiza geç katildi, dinlenmesi gerekiyor. Ilk maç için 90 dakika oynayabilecek seviyede degil. Ligin ilk maçina yetistirmeyi Yarin kulübede baslayacak. Oyunun ikinci yarisinda kullanmayi düsünüyoruz. Jerome Opoku’nun kalça kisminda çok hafif sakatligi var. Bugün dinlenecek, yarin duruma bakacagiz. Oynamasinda engel gözükmüyor. Maç saatinde kararlastiracagiz" açiklamasinda bulundu.

"Italyan oyunculari, Italyan teknik direktörü olan bir takimla oynayacagiz"

San Marino ekibiyle ilgili La Fiorita ile ilgili ise Çagdas Atan sunlari söyledi:

"3-4-3 düzeninde oynayan bir takim. Bazen aut atislarinda kaleye gelen toplarda birebir baski yapmaya çalisiyor. Sert ve agresif olduklarini söyleyemem. Topa hakim olmaya ve pas yapmaya çalisiyorlar. Baski altinda hata yapabilen bir takim. Bizim de en önemli gücümüz pres. Biz yarin topu rakibimizde görmek istemiyoruz. Oyun gücünü elimize almak, topa sahip olmak ve kaybettigimiz topu hemen kazanmak istiyoruz. Oyunu 90 dakika boyunca forse etmek isteyecegiz. Rakibi ciddiye almamiz gerekiyor. Bazi planlari olan bir takim. Bütçesi dogrultusunda ligin en iyi set oyunu oynayan takimlardan birisi oldugumuzu düsünüyorum. Son 2-3 maçta bunlari çalisarak devam ettik. Erken gol bulabilirsek daha rahat bir oyun olabilecegini düsünüyorum. Kolay bir maç olmayacak. Italyan oyunculari, Italyan teknik direktörü olan bir takimla oynayacagiz. Savunma yapmayi tercih edeceklerdir."

Kaynak: İHA