Basaksehir'in Avrupa Macerasi Basliyor

Basaksehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçinda yarin San Marino ekibi La Fiorita’yi konuk edecek. Turuncu-lacivertliler, bu mücadele ile Avrupa kupalarinda 51. randevusuna çikacak.

Basaksehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçinda yarin saat 20.45’te San Marino temsilcisi La Fiorita ile Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda karsi karsiya gelecek. Söz konusu müsabaka ile turuncu-lacivertliler, Avrupa kupalarinda 51. randevusuna çikacak. Istanbul ekibi, Avrupa’da oynadigi 50 maçta 16 galibiyet, 21 maglubiyet ve 13 beraberlik yasadi. Konferans Ligi’nde 6’si ön eleme, 6’si grup maçlari ve 2’si de son 16 turu olmak üzere 14 maçta mücadelede eden Basaksehir, 8 galibiyet, 2 maglubiyet, 2 beraberlik elde etti.

Çagdas Atan’in ilk Avrupa macerasi

Geride kalan sezonda Süper Lig’de 5. hafta itibariyla takimin basina geçen Teknik Direktör Çagdas Atan, göreve geldigi süreçte son siraya kadar gerileyen Basaksehir ile sezonu 4. basamakta yer aldi. Bu sonuçla Avrupa kupalarina katilma hakki elde eden Basaksehir’de Teknik Direktör Çagdas Atan da kariyerindeki ilk Avrupa kupalari deneyimini yasayacak. Avrupa Konferans Ligi’ne 2. turdan katilan turuncu-lacivertlilerin, çift maç eleme usulü ile gruplara kalmak için 3 rakibini elemesi gerekiyor.

44 yasindaki çalistirici, geçtigimiz sezon 35’i Süper Lig, 4’ü Türkiye Kupasi olmak üzere toplamda 39 maçta görev yaparken, 21 galibiyet, 11 maglubiyet, 7 de beraberlik alarak 1.79 puan ortalamasi yakaladi.

Kaynak: İHA