Avci Açiklamasi 'Sezona Iyi Bir Baslangiç Yapmak Istiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Ruzomberok maçini kazanarak sezona iyi bir baslangiç yapmak istediklerini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci ve Denis Dragus, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda oynayacaklari Ruzomberok karsilasmasi öncesi, maçin oynanacagi MFK Futbol Stadyumu’nda basin toplantisi düzenledi.

Ruzomberok maçini kazanarak sezona iyi bir baslangiç yapmak istediklerini söyleyen Abdullah Avci, “Harika geçmesini bekledigimiz bir futbol maratonunun ilk maçina çikiyoruz. Trabzonspor olarak her maçta oldugu gibi ayni heyecan ve planimizla sahanin içerisinde olmak istiyoruz. Sezonu erken açtik. Bugün tam bir ay oldu. 27 gün izin yaptik fakat bunun yarisinda da taktik dinlenme yaptik. Baskanimiz Ertugrul Dogan ve Yönetim Kurulumuz, sezon basinda transferlerimizin büyük bir bölümünün kampta bizimle olmasini sagladilar, tesekkür ediyoruz onlara. Diger eksik kalan yerlerimiz de tamamlandiginda alternatifi fazla olan bir takim olusturmaya devam edecegiz. Trabzonspor taraftarinin sevdigi, özellikle bu seneye girerken daha önce de bunu gerçeklestirmis bir takim olarak oyunda ve yaptigimiz çalismalarda bu sene biraz daha güçlü, daha hizli, daha temasli, daha agresif oynayan, savunmada daha dikkatli, hücumda daha etkili olan, eksiklerimizin de tamamlanmasiyla beraber böyle bir Trabzonspor’u sahanin içinde taraftarlarimiza izletmek istiyoruz. Yarin da sezonun ilk maçina çikiyoruz. Trabzonspor her maçi kazanmaya oynar. Yarin hem oyun olarak hem de skor olarak taraftarimizi önümüzdeki sene için iyi hayaller kurduracak bir sekilde buradan ayrilmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Rakiple ilgili de degerlendirmelerde bulunan Avci, “Geçen sene liglerinde kupayi kazanip Avrupa Kupasi ön elemelerine hak kazanmis bir takim. Savunmada 5-4-1 dizilen ve siki bir savunma yapan, hatlar arasinda bosluk vermeyen tamamen geçisi kovalayan duran top ve taçlarda organizasyonu olan bir ekip. Avrupa Ligi’nin ilk turunda da kazandiklari maçta özellikle dört tane golü duran toptan attilar. Hücumda da 3-4-3 pozisyonunu alan, daha fazla topa sahip olarak direkt oyun deneyen bir takim. Böyle bir takima karsi geçen hafta itibariyla çalismalarimizi yaptik. Umarim bunun yarin karsiligini alip bu güzel maratona iyi bir galibiyetle baslamak istiyoruz” dedi.



Dragus: "Kazanmak istiyoruz"

Trabzonspor’un yeni transferi Denis Dragus ise sunlari söyledi:

"Yarin uzun bir sezonun ilk maçini oynayacagiz. Benim adima da Trabzonspor formasi ile oynayacagim ilk maç olacak. Iyi bir baslangiç, bizim adimiza önemli olacak. Bizim takimimiz, rakip kim oldugundan bagimsiz sekilde her maçini kazanmak için oynayan, her maçini yüzde yüzüyle oynamak isteyen bir takim. Biz de yarin bunu basarip iyi bir sonuç almayi umuyoruz. Taraftarlariyla, tutkulariyla düsündügünüzde Türkiye’nin en büyük kulübüne geldigimin farkindayim. Taraftarlarin tutkusunu görebiliyorsunuz. Beni ne kadar iyi karsiladiklarini görebiliyorsunuz. Böyle bir kulüpte oynamak, böylesine bir yerde oynamak benim adima çok büyük bir gurur olacak. Ben de en az geçen seneki performansimi gösterip bunun üzerine çikarak taraftarlarimizin, kulübümüzün ve hocamizin bana gösterdigi güveni karsiliksiz birakmamayi, bu güvenin karsiligini vermeyi umuyorum. Hep birlikte de iyi bir sezon geçirebilmeyi umuyorum."

Kaynak: İHA