Asli Kalaç Açiklamasi 'Olimpiyatlara Çok Iyi Çalistigimizi, Hazirlandigimizi Düsünüyorum'

Milli voleybolcu Asli Kalaç, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na çok iyi çalistiklarini belirterek, ilk hedeflerinin gruptan lider çikmak oldugunu vurguladi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’nda mücadele edecek A Milli Kadin Voleybol Takimi’nda forma giyen milli Voleybolcu Asli Kalaç, Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. Olimpiyatlarin bu yazin en önemli turnuvasini oldugundan bahseden Kalaç, "Mayis ayinda kampa baslarken önce Milletler Ligi olmak üzere, sonrada olimpiyat olarak hedefimizi koymustuk. Aslinda hedeflerimiz son kismina geldik, o son düzlükteyiz. Çok iyi çalistik. Özellikle Milletler Ligi’nden sonra Istanbul’daki kamp düzenimizi olimpiyat takvimimize göre ayarladik. Oradaki grup maçlarimizi sabah oynayacagiz. Türkiye saati ile 10, Fransa’da 9’da olacak. Ona göre çalismaya basladik. Mesela maç temposu gibi antrenmanlarimizi sabah yapmaya basladik, vücudumuz buna uyum saglasin. Düzenimizi ona göre sekillendirdik. Çok iyi çalistigimizi, hazirlandigimizi düsünüyorum. Duygularimiz kesinlikle daha yüksek olacak" ifadelerini kullandi.

"Orada her maçin ayri bir havasi olacak"

Olimpiyatlarda daha az maç oynanacaklarini ancak uzun soluklu bir turnuva olacaginin altini çizen 28 yasindaki voleybolcu, "Grupta 3 maç, çeyrek final, yari final ve final seklinde gidiyor. Galibiyet serisi yakalamak neden olmasin. O tamamen ritimle alakali bir durumdur. Biz iyi sekilde baslayip, maçlarda istedigimiz performansi gösterirsek bunun bize kesinlikle iyi bir öz güven getirecegini düsünüyorum. O ritimle insallah sonuna kadar gidecegiz. Grubumuzda Italya, Dominik Cumhuriyeti ve Hollanda var. Italya bizimle beraber bu grupta en iddiali takimlardan bir tanesi. Zorlu bir maç olacak çünkü onlarin da hedefi olimpiyatlarda madalya kazanmak. Bu yaz üstüne koyarak geldiklerini Milletler Ligi’nde gördük. Heyecanli bir maç olacak. Ilk ya da son oynamanin artisi, eksisi var mi, bilmiyorum. Orada her maçin ayri bir havasi olacak. Siralamada maçin yerinin degismesinin hiçbir önemi yok. Güzel ve zorlu bir maç olacak. Iyi olan kazanir insallah" seklinde konustu.



"Ilk hedefimiz gruptan lider çikmak"

Takim halinde ilk hedeflerinin gruptan çikmak oldugunu vurgulayan Asli Kalaç, "Ilk hedefimiz gruptan lider çikmak. Çeyrek final eslesmesinde grup liderligi daha avantajli oluyor. Bununla ilgili net bir sey söyleyemem. Bizim hedefimiz gruptan su sekilde çikalim degil, direkt gruptan çikalim olarak bir hedefimiz var. Istedigimizi ortaya koydugumuz zaman, her maçtan istedigimiz sonucu alacagimizdan eminim" diye konustu.



"Biz vatandaslarimizin destegini sonuna kadar hissediyoruz"

Son olarak taraftarlara veren Kalaç, "Onlar geçen seneden beri bizimle her maçta hop oturup, hop kalkiyorlar. Biz onlarin destegini sonuna kadar hissediyoruz. Gerek sosyal medyadan olsun, gerek her sekilde. Lütfen bizi izlemeye devam etsinler, dualarini bizden eksik etmesinler. Iyi günde, kötü günde yanimizda olsunlar. Biz onlari temsil edebilmek için elimizden geleni yapacagiz" diye sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA