ALKÜ'nün Gururlari Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari'nda

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi millî atlet Salih Korkmaz ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Isik Bayraktar, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari’na katilmak için kafile ile birlikte Paris’e gitti.

Tüm dünyanin merakla bekledigi Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari 26 Temmuz-11 Agustos tarihlerinde Fransa’nin baskenti Paris’te düzenlenecek. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Egitimi bölümünde üçüncü sinif ögrencisi millî atlet Salih Korkmaz’da yarismalara katilmak için kafilede yer aldi. Ayni zamanda Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Isik Bayraktar ise Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Olimpik Performans Direktörü olarak kafilede görev yapacak. Ayrica kafilede, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarinin cirit atma bransinda 4. olan ALKÜ’nün eski ögrencilerinden Eda Tugsuz da yer aldi.

Madalya için Paris’e gittiler

ALKÜ’nün gururlari millî atlet Salih Korkmaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Olimpik Performans Direktörü Prof. Dr. Isik Bayraktar’in yer aldigi olimpiyatlara katilacak Türk kafilesi için Istanbul Havalimaninda ugurlama töreni düzenlendi.

Team Türkiye Ugurlama Töreni’nde Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz ile Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, sporculara hitap etti. Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Gençlik ve Spor Bakani Bak ve Istanbul Valisi Davut Gül ile federasyonlarin yetkilileri ve millî sporcular, Paris’e gidecek uçagin önünde aile fotografi çektirdi.

Hedefi dünyanin en iyisi olmak

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin açilisi 26 Temmuz tarihinde olacak. 2023 yilinda 20 kilometre Yürüyüs bransinda Üniversiteler Dünya Sampiyonu olan Salih Korkmaz, Paris’te de ayni bransta ülkemizi temsil edecek. Korkmaz’in katilacagi yarisma 1 Agustos saat 07.20’de yapilacak. Olimpiyat 11 Agustos aksami yapilacak kapanis törenin ardindan Türkiye Olimpik Millî Takimlari 12 Agustos’ta yurda dönecek. ALKÜ’lü millî atlet Salih Korkmaz, hedefinin madalya alarak Türkiye’yi en iyi sekilde temsil etmek oldugunu dile getirdi. Korkmaz, ayni zamanda ALKÜ’nün kendisine de tam destek vermesiyle moralinin her zaman yüksek oldugunu söyleyerek üniversitedeki hocasinin da Olimpik Performans Direktörü olarak kafilede yer almasinin kendisi için büyük bir destek oldugunun altini çizdi. Korkmaz, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, ALKÜ ailesine destekleri için tesekkür etti.

“Sporcularimizla gurur duyuyoruz”

Atletizm Olimpik Sporcu Direktörü eski millî atlet Prof. Dr. Isik Bayraktar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’nda atletizmde çok sayida sporcuyla madalyaya ulasmak için bilimsel çalisma ekibi kurduklarini dile getirdi. Bayraktar, "Atletizm için olimpiyat sürecinde güzel bir ekip kurduk, Yaklasik bir yildir yogun çalisan, seferberlik ilan eden bir ekiple çalismalarimizi sürdürdük. Atletizm çok dinamik bir brans, atletizmde basarili olmak olimpiyat tarihi içerisinde de her zaman oldukça güç olmustur. Biz bundan 10-15 yil önce kota hakkinin bugünkü kadar zor olmadigi dönemlerde bile çok düsük sayida sporcularla giderken, artik olimpiyatta birakin kotayi, madalya hedefli, madalya hesaplari yapan bir ülke haline geldik. Rakiplerimiz tarafindan da bazi branslarda strateji gelistirilmesi gereken ülke konumundayiz. Dolayisiyla hepimizin istedigi madalya bu oyunlarda ulasmak istiyoruz." diye konustu.



Sporculara basari diledi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, Paris’ten tüm sporcularin basarilarla dönecegine inandiklarini belirtti.

Türkiye’nin son yillarda sporda büyük gelismelere imza attigini, her alanda dünyanin en iyi sporcularina sahip oldugunu vurgulayan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, “Ülkemizin spordaki gelismesi devletimizin özel destekleriyle birlikte azimli ve kararli gençlerimiz ve hocalarimizla birlikte oldu. ALKÜ olarak biz de spora ve sporcuya verdigimiz desteklerle bölgemizde en iyi üniversite olma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. ALKÜ olarak spora verdigimiz önemin meyvelerini almaya basladik. Bundan sonra da spor alaninda yükselmemiz ve buna bagli olarak da ögrencilerimizin dünya müsabakalarinda basarilari artmaya devam edecek. Spor ve sporculara kattigi degerlerle Spor Bilimleri Fakültemiz Dekani Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüs’e, Prof. Dr. Isik Bayraktar’a ve spor bilimleri fakültesi ailesine tesekkür eder, millî sporcumuz Salih Korkmaz ve tüm sporcularimiza yürekten basarilar diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA