Olimpiyatlara Kayseri'den 3 Sporcu Katilacak

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari’na Kayseri’den 1 olimpik, 2 de paralimpik olmak üzere toplam 3 sporcu katilacak. Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, “Sporcularimiz, ay-yildizli bayragimizi göndere çektirecekler” dedi.

Fransa’nin baskenti Paris’te 26 Temmuz - 11 Agustos 2024 tarihleri arasinda düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunlari’na, Kayseri’den 3 sporcu katilacak. Sercan Koç, olimpiyatlara Muaythai Gösteri Sporcusu olarak katilacak. Kayserili Paralimpik B1 futbolcularindan Emre Aslan ve Kerem Yildirir da milli takim kadrosuna çagrildi.

Ay-yildizlilar, A Grubu’nda paralimpik oyunlarinin namaglup sampiyonu Brezilya, Avrupa sampiyonu Fransa ve Asya sampiyonu Çin ile mücadele edecek. Paralimpik Oyunlari’nda B1 Futbol, 1-7 Eylül tarihleri arasinda Paris’in ikonik simge yapilarindan biri olan Eyfel Kulesi’nin önünde oynanacak. Türkiye’yi temsil etmek üzere Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’na katilacak tüm sporculara basarilar dileyen Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, "Kayseri’miz spor sehri. Öncelikle Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari’na ülkemizden de rekor seviyede katilan sporcularimiz var. Kayseri’den de sehrimiz adina hem burada yetismis hem de disarda lisansli sporcu da olsa sehrimizin katma deger sagladigi, yetistirdigi sporcularimiz var. Ancak sehrimiz adina basta olimpik ve paralimpik olmak üzere olimpiyat oyunlarina katilim saglayan sporcularimiz var. 2024 Paris Paralimpik Oyunlari’nda B1 Futbol kategorisinde Emre Aslan ve Kerem Yildirir olimpiyatlara katilacaklar. Özellikle bu kardeslerimiz sehrimiz adina bir ilki gerçeklestiriyorlar. 2 kardesimizi de tebrik ediyoruz. Ayni zamanda Sercan Koç da muaythai dünya sampiyonu. Gerçekten gözde sporcumuz. Önümüzdeki yillarda muaythai oyunlarda yer alacagi için dünya sampiyonu olan 3 sporcudan biri olan Sercan Koç da insallah Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nda gösteri adina podyuma çikacak. Ondan dolayi Sercan Koç kardesimi de tebrik ediyorum. Yine gurur kaynagimiz, Kayseri Güres Egitim Merkezi’nden çikan Burhan Akbudak, 77 kiloda grekoromen stilde ülkemizi temsil edecek. Onu da tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Olimpiyata katilan sporcularin Türk bayragini göndere çektirecegini vurgulayan Kabakci, “Sporun içerisinden de gelen birisi olarak, bu heyecani yasiyorum. Insallah bu sporcularimiz, ülkemizi, ay-yildizli bayragimizi göndere çektirecekler. Biz onlardan umutluyuz. Bu kardeslerimizin, bizi, sehrimizi temsil etmesi bizim için büyük bir gurur kaynagi. Ben onlarin bunu basaracaklarina inaniyorum. Bundan sonrasinda da sehrimizde alt yapida önemli ölçüde olimpik sporcu yetistirmek adina Türkiye Olimpik Hazirlik Merkezleri’nde olagan üstü bir ekip çalisiyor. Bundan sonrasinda da yine hedeflerimiz büyük. Sayilarimizi daha da artiracagiz. Bu kardeslerimize de Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA