Muratpasa'da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Muratpasa Belediyesi Deniz Baykal Spor Kompleksi’nin, “Antalya’da yüzme bilmeyen kalmasin” sloganiyla baslayan ücretsiz kurslari devam ediyor.

Muratpasa Belediyesi’nin, 30 milyonluk yatirimla Kizilarik Mahallesi’nde 8 bin metrekare alanda hayata geçirdigi Deniz Baykal Spor Kompleksi’nde ücretsiz yüzme egitimleri verilmeye basladi.

8-14 yas grubuna yönelik kursta 8 derste temel egitim tamamlaniyor. Derslerde çocuklara yüzme sirasinda nefes alma teknikleri, su üzerinde durma, yüzme stilleri ve teknikleri, kulaç atma ve suya atlama gibi temel yüzme egitimleri veriliyor.

Yetiskinlere özel Su Cimnastigi

Deniz Baykal Spor Kompleksi’nin yüzme dalinda bas antrenörü olan Erkin Er, tesiste ayrica haftada 2 gün yetiskinlere özel su cimnastigi egitimlerinin de gerçeklestirildigini aktardi. Kursa katilan 8 yasindaki Çinar Çelik, tahtayla yüzme, ayak çirpma gibi temel hareketleri kursta ögrendigini söyledi.

Rüzgar Demir ise, korkarak geldigi derslerde antrenörleri ve arkadaslarinin destegiyle su korkusunu yendigini aktardi. Demir, kursta kulaç atarak yüzme, su da dalma, geri geri yüzme ve yatarak yüzmeyi ögrendigini paylasti.

Kaynak: İHA