Milli Sporcular, Olimpiyat Oyunlari Için Paris'e Ugurlandi

Fransa’nin baskenti Paris’te düzenlenecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’nda mücadele edecek sporcular için Istanbul Havalimani’nda bir ugurlanma töreni gerçeklestirildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nda, Türkiye’yi temsil edecek milli sporcularin Paris yolculugu basladi.

26 Temmuz - 11 Agustos tarihleri arasinda düzenlenecek oyunlarda yarisacak milli sporcular, düzenlenen törende Paris’e ugurlandi. Istanbul Havalimani VIP Salonu’nda yapilan ugurlama törenine Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak ve Istanbul Valisi Davut Gül de katildi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz ve Bakan Bak, Paris’e gidecek olan milli sporcularla tek tek ilgilendi.

Törende açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, milli sporculari ugurlamak ve bu heyecana ortak olmaktan dolayi büyük mutluluk duydugunu söyledi.

Yilmaz, “Cumhurbaskanimizin Recep Tayyip Erdogan’in sizlere selamlarini ve tüm sporcularimiza basari dileklerini buradan iletiyorum. Son yillarda ülkemiz spor alaninda büyük basarilara imza atmis, uluslararasi alanda adindan sikça söz ettirmistir. Geçtigimiz günlerde milli takimimizin Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda sergiledigi performans milletimize sevinç ve gurur yasatmistir. Gelecege çok daha umutla bakmaya vesile olmustur. Filenin Sultanlari’nin, Avrupa sampiyonasindaki birincilikleri, Mete Gazoz evladimizin okçuluktaki üstün basarilari, güreste elde edilen altin madalyalar ve atletizmde kirilan rekorlar gibi daha pek çok alanda spor yükselen yildizimiz olmustur. Bu basarilar sadece sahada kalmayip, bir duygu seli olup, ülkemizin dört bir yanina yayiliyor. 85 milyonu adeta birbirine kenetleyerek birlik ve beraberlik duygularini pekistirmis oluyor. 102 sporcudan olusan olimpiyat kafilesi de geçmisten bu yana nice basariyi tatmis ve milletimizin gögsünü kabartmistir. Türkiye Cumhuriyeti’nin olimpiyat oyunlarindaki 100. yilinda her birinizin üstün gayret gösterecegine ve bize yeni sevinçler yasatacaginiza yürekten inaniyorum" ifadelerini kullandi.

“Kadin sporcularimizin artan basarisi göz doldurmaktadir”

Son yillarda artan Türkiye’nin sportif basarilari ile öne çikmasinin tesadüf olmadigini aktaran Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, "Bu basarinin temelinde Cumhurbaskanimizin, gençlige ve spora verdigi önem ile sahip oldugu insan odakli kalkinma vizyonu vardir. Tesislesme hizimiz, tesis sayimiz ve tesislerimizin kalitesiyle spor dalinda Avrupa’nin en iddiali ülkelerinden biri haline geldik. Dogu - Bati ayirt etmeksizin bugün 81 vilayetimizde farkli spor dallarina ve sporcularimiza tasarlamis 4 bin 547 modern spor tesisimiz var. 2002 yilinda 278 bin olan lisansli sporcu sayimiz 2024 yilinda 16 milyona ulasti. Kadin sporcularimizin artan basarisi göz doldurmaktadir. Paris olimpiyat oyunlarini 48 erkek 54 kadin sporcu ile 18 bransta katiliyoruz. Kadin boks ve kadin güres milli takimlarimizin en fazla sporcu ile katildigi olimpiyat bu olimpiyat olacak" diye konustu.



Osman Askin Bak: “Güçlü oldugumuzu herkese gösterecegiz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yil sonra tekrar Paris’te yapilacak olimpiyatlara sporcu gönderdiginin altini çizen Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak ise, “O zaman genç bir Cumhuriyet, savastan yeni çikmis, olimpiyat tutkusu var ve yola çikmis. Simdi de modern tesisleriyle güçlü alt yapisiyla güçlü Türkiye Cumhuriyeti yüzyil sonra ayni ruhla orada olacagiz. Pek çok sporcu için olimpiyatlarda yer almak büyük bir önem tasiyor. Daha önce olimpiyatlarda yarismis sporcularimiz bu tecrübeleri görüyor. Ilk defa yer alacak sporcularimiz için büyük bir tecrübe. Çitayi daha da yükseklerde tutuyoruz, iyi hazirlandik, iyi çalistik emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu bir heyecan, bir tutku, olimpiyat 4 yilda bir yapilan uluslararasi en güzide bir organizasyon. Olimpiyat sampiyonlarinin ülke içerisinde çok önemli yerleri vardir. Biz çok sansliyiz ülke olarak, sporun içinden gelen bir Cumhurbaskanimiz var. Son 22 yilda spora yapilan büyük yatirimlar var. Tüm dünyaya sunu söylüyoruz; güçlü bir spor alt yapisiyla Türkiye geliyor. Güçlü oldugumuzu herkese gösterecegiz. Kulüplerimize ayri tesekkür etmek istiyorum. En fazla sporcu gönderen kulüplerimizin basinda Fenerbahçe’ye tesekkür ediyorum. Yine Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne, Enka Kulübü ve diger kulüplerimize tesekkür ediyorum. Bütün kulüplerimizin olimpik yatirimlarini artirmasini rica ediyorum. Yeni umutlar, yeni heyecanlar gelecek. Biz bu ülkeye güveniyoruz. Paris’te zirveyi zorlayacagimiza inaniyoruz. Orada Türklerin ne oldugun sporda gösterecegiz. Yolunuz açik olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA