Hakan Kutlu Açiklamasi 'Transferde Kulübün Gelecegini Düsünmek Zorundayiz'

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, transfer çalismalarini kulübün gelecegini düsünerek yaptiklarini ve bu baglamda yüksek maliyetli futbolculardan uzak durduklarini söyledi.

Erzurumspor FK, Trendyol 1. Lig 2024-2025 sezonu hazirliklarina Palandöken Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde devam ediyor. Mavi-beyazli takimin teknik direktörü Hakan Kutlu, çalismalar ve transferlere dair açiklamalar yapti. Kutlu, "Üst ligi kovalayacak takim olusturmak istiyoruz, çok yüksek maliyetli oyuncular ilgi alanimiz disinda. Bu yönde kulübümüze sekte vurmak istemiyoruz" dedi.

Tecrübeli çalistirici, alacaklari oyuncularin hem Erzurumspor’un gelecegine fayda saglayacak hem de takimi hedefe tasiyacak kapasitede olacagini vurguladi.

“Transferin mali yönü unutulmamali”

Teknik Direktör Hakan Kutlu, kampin ilk etabinin saglikli ve güzel geçtigini, transfer tahtasina yönelik çalismalarin da sürdügünü belirterek, "Transfer çalismalari yapiyoruz, insallah transfer tahtasi açildiktan sonra aramiza katilacak oyuncular olacak. Bir yandan transfer çalismasi yaparken bir yandan da kadromuzu olusturmaya çalisiyoruz. Taktiksel ve fiziksel açidan gerçekten çalismalarimiz iyi geçiyor. Mavi-beyazli camianin transferlerle alakali beklentilerini karsilamak isteriz, ancak bu islerin mali yönünün de oldugunu unutmamak lazim” diye konustu.



“Yüksek maliyetli oyuncu alamayiz”

52 yasindaki teknik adam, Erzurumspor camiasinin çok yüksek maliyetli oyunculardan beklenti içinde oldugunu hatirlatarak, "Örnegin Valentin Eysseric’le ilgili taraftarlar beni çok etiketliyor. Eysseric benim çok begendigim, beraber çalistigim oyuncu ama maliyeti 800 bin Euro. Recep Niyaz isimleri geçiyor, 25 milyon TL. Bizim bir yandan transfer tahtasini açarken bir yandan da böyle yüksek maliyetli oyunculari alma sansimiz hiç yok. Kulübün gelecegini düsünmek adina genç ve tecrübeli oyuncular ilgi alanimizda ama kadro yapilanmasinda gelecekte mali açidan Erzurumspor’a darbe vurmayacak sekilde transfer çalismasini sürdürüyoruz. Kulüp Baskanimiz Ahmet Dal ile birlikte Onursal Baskanimi Mehmet Sekmen’in de bu yönde çok büyük çabalari var. Transfer yasaginin kalkmasiyla aramiza katilacak oyuncularla takimimiz hedefe oynayacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA