Tekerlekli Kayak Sporculari Kis Hazirliklarini Sürdürüyor

Bitlis’teki tekerlekli kayak sporculari, önümüzdeki ay açilisi gerçeklesecek olan otogarin park alaninda çalismalarini sürdürüyor.

Çalismalarini genellikle Bitlis’in Tatvan ilçesine bagli Benekli köyü yolu, Tatvan sahil yolunda ya da Nemrut yolunda gerçeklestiren kayakçilar, hem yarismalara hem de kis sezonuna hazirlaniyorlar. Sporcular, daha önce çalismalarini yürüttükleri Benekli köyü yolunda araç trafigi oldugu için bu kez de Rahva bölgesinde önümüzdeki ay açilisi gerçeklesecek olan otogarin araç parkinda yapiyorlar.

Çalismalarda yaklasik 25 sporcu, tekerlekli kayak antrenörleri Sedat Doymaz ve Celal Apak yönetiminde antrenmanlarini sürdürüyor. Milli Takim Antrenörü Sedat Doymaz, çok güzel bir alt yapiya sahip olduklarini belirterek, imkanlar dahilinde ellerinden geldikçe en iyisini yapmaya çalistiklarini söyledi.

Doymaz, 2025 sezonu yaz çalismalarina siki bir antrenmanla devam ettiklerini ifade ederek, “25- 27 Haziran tarihinde Ahlat ilçesinde Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasini yaptik. 22 ilden 400 sporcu ile katilim oldu. Orada iki birincilik, iki ikincilik, iki de üçüncülük aldik. 22 ilin katildigi yarismada genel toplamda 6. olduk. Bu yil yine olimpiyat hazirlik merkezine 4 sporcu verdik. Çok güzel bir alt yapimiz var. Çok güzel çalismalarimiz var. Çalismalarimizi genelde Benekli köyü, Tatvan sahili ve Nemrut’ta yapiyoruz. Orada trafigin akisindan dolayi bazen sikinti yasiyoruz. Agustos ayi içerisinde açilacak Bitlis otogarinda su an antrenmanlarimizi yapiyoruz. Araç olmadigindan dolayi daha verimli bir antrenman oluyor. Kendimize ait bir asfaltimiz olursa çalismalarimizin çok daha verimli olacagina inaniyorum. Çok güzel bir alt yapimiz var ve her geçen gün sporcularimiz fazlalasiyor. Hocalarimizla beraber en iyi sekilde çalisiyoruz. 2025 kis sezonunda çok iyi dereceler elde etmeyi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA