Ralli Pilotlari Gemlik'te Rüzgar Gibi Esti

AVIS 2024 Tirmanma Sampiyonasi’nin 5. ayagi Sahintepe Tirmanma Yarisi, 20-21 Temmuz tarihleri arasinda Gemlik Belediyesi’nin katkilariyla Sahintepe’de tamamlandi. Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, yarislarin önümüzdeki yillarda devam edecegini ifade etti.

2024 Tirmanma Sampiyonasi’nin 5. ayagi olan 7.2 kilometre uzunlugundaki ve üç çikis üzerinden kosulan Sahintepe Tirmanma Yarisi’nda 5 ayri kategoride 43 pilot mücadele etti. 6 kadin pilot da gaza basti. Toplamda üç çikis üzerinden kosulan parkurda; kategori 1’de Atis Motorsport’tan Citroen Saxo arabasiyla Mehmet Gökseven 1. olurken, Ford Fiesta R1 araciyla Faruk Sayin 2., Renault Clio araciyla Firat Çakar 3. basamakta podyuma çikti. Kategori 2’de, Atis Motorsport’tan Engin Apaydin Ford Fiesta R2 ile 1. yine ayni takimdan Serdar Kaan Yalçin Fiat Palio S1600 araciyla 2. ve yine Atis Motorsport’tan Metehan Üstünkarci Renault Clio Rally5 arabasiyla 3.’lük elde etti.

Kategori 3 ise kiyasiya rekabete sahit oldu. Atis Motorsport’tan Yildiray Demircioglu Peugeot 208 Rally4 araciyla 1., yine ayni takimdan Murat Soyçapur Renault Clio R3 arabasiyla 2. ve Ford Fiesta Rally 4 araciyla ise Burak Dalkiliç 3. sirada yer aldi.

Kategori 4’te ise Atis Motorsport’tan Burak Baslik, 00:03:49,30 zamaniyla 1. olurken, ayni zamanda Sahintepe Tirmanma Pisti’nin çikis zamani rekorunu kirdi. Ayni kategoride GP Garage My Team takimindan Mitsubishi Lancer Evo Ix araciyla Cem Yalin 2. ve yine ayni takimdan Renault Clio Rally 3 araciyla Sinan Soylu 3. olarak parkuru tamamladilar.

Kategori 5’te ise Ege Asal Motorspor’dan Bmw E6 320i araciyla Deniz Dursun 1., Mazda RX 8 araciyla Bahadir Sevinç 2., Atis Motorsport’tan Ford Escort Mk2 araciyla Çaglayan Çelik 3. sirada kendilerine yer buldu. En iyi takim ödülünü 5 kategorinin dördünde 1. olan Atis Motorsport aldi.

Dereceye giren sporculara Kumla Iskele Meydani’nda düzenlenen törenle kupalari verildi.

Kupa töreninde konusan Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, bu organizasyonla Gemlik’in spor kenti olma iddiasini ortaya koydugunu söyleyerek yarislarin devam edecegini ifade etti.

Kaynak: İHA