Olimpiyatlara BUÜ Imzasi Atilacak

Fransa’nin baskenti Paris’te düzenlenecek 33. Yaz Olimpiyat Oyunlari’na Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ögrencileri ve mezunlari damga vurmaya hazirlaniyor.

Tüm dünya 26 Temmuz - 11 Agustos tarihleri arasinda Paris’de yapilacak olan Yaz Olimpiyat Oyunlari’ni heyecanla bekliyor. Türkiye’den çok sayida milli sporcunun farkli branslarda mücadele edecegi organizasyonda BUÜ’lü sporcu ve mezunlar da boy gösterecek.

Yüzme, tekvando, atletizm ve badminton branslarinda yarisacak BUÜ ögrencileri ve mezunlarinin ilk hedefleri ülkelerini en iyi sekilde temsil etmek. BUÜ ögrencileri Berkay Ömer Ögretir yüzme bransinda, Berke Akçam da atletizmde madalya için mücadele edecek. Mezun ögrencilerden Hatice Kübra Ilgün daha önce ikincilik derecesi elde ettigi karate bransinda bu kez altin madalya için yarisacak. Yine mezun ögrencilerden Neslihan Arin ise ilk kez katilacagi olimpiyatlarda kürsüye çikmak ve Türk bayragini dalgalandirmak istiyor.

Idareci Antrenör ve Hakemler de BUÜ’den

Paris’teki milli takim kadrosunda idareci olarak görev alan Gençlik ve Spor Bakanligi Yatirim ve Isletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Sahin, ayni zamanda BUÜ Spor Bilimler Fakültesi’nde ögretim görevlisi olarak çalisiyor. Yüzme Milli Takiminin antrenörü Eray Açikgöz ve güres bransinda hakem olarak görev yapacak olan Levent Sen de BUÜ mezunu olimpiyat komitesi arasinda yer aliyor.

Basarilar Diliyoruz

Yaklasik 4 gün sonra Paris’te baslayacak olan 33. Yaz Olimpiyat Oyunlari’nda yer alacak tüm milli sporcu ve görevlilere üstün basarilar dileyen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Kalbimiz ve dualarimiz milli takimimizla olacak. Bu yil çok daha deneyimli ve çok daha hirsli sporcularimiz sayesinde ülkemizin madalya anlaminda çok iyi seviyelere ulasacagina inaniyoruz. Takimlarda yer alan üniversitemiz ögrencileri, mezunlari, idareci, antrenör ve hakemlerine ayrica basarilar diliyoruz. Yarislari heyecanla izleyecegiz. Insallah en iyi sekilde mücadele edecek ve hepimizi sevindirecek sonuçlar alacaklar” dedi.

Kaynak: İHA