Bakan Bak'tan Spor Kulüplerine Olimpiyat Tesekkürü

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’na 102 sporcu kazandiran 31 spor kulübüne tesekkür ederek, “Göstermis olduklari özverili çalismalar neticesinde olimpiyatlara 102 sporcu kazandiran kulüplerimize sükranlarimi sunuyorum. Kulüplerimizin genç yetenekleri kesfetme, yetistirme ve onlari müsabakalara hazirlama yolundaki çabalarini takdirle karsiliyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, 26 Temmuz - 11 Agustos tarihlerinde Fransa’nin baskenti Paris’te düzenlenecek olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’na sporcu kazandiran spor kulüplerine tesekkürlerini iletti.

Bakan Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’na en çok sporcu gönderen Fenerbahçe Spor Kulübü’nü tebrik ederek “Olimpiyat kotasi alan 102 sporcumuzun 27’si Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sporcusu. En fazla sporcu sayisiyla Türk sporuna büyük katki sunan Fenerbahçe Spor Kulübünü tebrik ediyorum. Ayrica Istanbul Büyüksehir Belediye Spor Kulübü ve Enka Spor Kulübü de olimpiyatlara en çok sporcu kazandiran ilk üç kulübümüz arasinda. Tüm kulüplerimizi, sporcularimizi, antrenörlerimizi, yöneticilerimizi ve emek veren tüm spor insanlarini kutluyor, kulüplerimizin basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Olimpiyatlara 31 spor kulübümüz toplamda 102 sporcu kazandirdi”

Spor kulüplerinin halkin spor yapmasina vesile oldugunu, onlara saglikli yasam biçimi sundugunu, ayni zamanda uluslararasi sampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporculari yetistirdigini vurgulayan Bakan Bak, sunlari söyledi:

“Kulüplerimiz, toplumda spor bilincinin olusmasi, çocuk ve gençlerin spora kazandirilmasi, basarili sporcularin müsabaka tecrübesi kazanmasi ve ülkemizi yurtdisinda temsil etmeleri konusunda önemli bir misyona sahip. Spor kulüplerimizin genç yetenekleri kesfetme, onlari egitme ve uluslararasi düzeyde rekabet edebilmeleri için gerekli ortamlari saglama konusundaki çabalarini takdirle karsiliyoruz. Spor kulüplerimizin varligi, halkimizin spora tesvik edilmesi ve desteklenmesi açisindan büyük önem tasiyor. Bu önemli görevi üstlenerek Olimpiyatlara sporcu kazandiran kulüplerimizi cani gönülden kutluyorum. Milli gururlarimizin ülkemizi uluslararasi arenada temsil etmesine vesile olan, onlara yol gösteren spor kulüplerimizin ve antrenörlerimizin emegi büyük. Disiplinli çalismanin meyvesi olarak 102 sporcumuz olimpiyatlarda mücadele edecek. Milli sporcularimizin, ülkemizi layikiyla temsil edeceklerinden süphem yok.”

“Büyük bir gurur ve umutlu bir bekleyis içindeyiz”

Bakan Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin baslamasina az bir süre kala heyecanlarinin daha da arttigini belirterek, “Her sporcunun hayali olan olimpiyat, uluslararasi en büyük spor organizasyonu. Paris 2024 için büyük bir gurur ve umutlu bir bekleyis içindeyiz. Hepsi birer cevher olan milli sporcularimiz toplamda 18 bransta ter dökecek. Bayragimizi layikiyla temsil edecek olan 102 sporcumuza basarilar diliyor, daima destekçileri oldugumuzu hatirlatmak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA