Bursaspor Baskani Enes Çelik Açiklamasi 'Bursaspor'un Hakkini Kimseye Yedirmeyiz'

Bursaspor Baskani Enes Çelik, "Iki aydir her seyi birakarak, maddi manevi mücadele veren insanlarin ve kulübümüzün hakkini kimseye yedirmeyecegimizin bilinmesini isterim" dedi.

Bursaspor Baskani Enes Çelik’in sosyal medya hesabindan yaptigi açiklama su sekilde: "Degerli Bursalilar ve Bursasporlular... Son günlerde kulübümüzle ilgili yapilan birtakim açiklamalar ve taraftarlarimizdan gelen binlerce mesaj, Bursaspor’un ne oldugunu ve bu sehir için ne ifade ettigini bilmeyenler, bu açiklamayi yapmamiz’ zorunlu kilmistir.

1- Bursaspor kulübü, Bursa’daki Bakanlar Kurulu karariyla kamu yarari vasfina sahip tek spor kulübüdür ve Türkiye’deki kamu yarari kapsamindaki 10 futbol kulübünden bir tanesidir. Bu demektir ki, örnegin kamu kurumlari bizim niteligimizden dolayi bize öncelik taniyabilir.

2- Bundan önceki bazi dönemlerde bilerek ya da bilmeyerek yönetimsel yanlislar sergilendigi için, göreve henüz iki ay önce gelen yeni yönetim kurulumuzun sorumlulugu içerisinde degerlendirilemez.

3- Mevcut Bursaspor yönetimi olarak 2 ay içinde sponsorluklar ve hibelerle yaklasik 270 milyon Türk Lirasi’ni kulübümüze kazandirdik. Ancak kulübümüzün su an için geliri bulunmamakta olup yillik toplam 5 milyon Türk Lirasi civarindaki geliri ise haciz altindadir.

4- Kulübümüz bünyesinde altyapimizda 23, A takimimizda 8 olmak üzere toplam 31 antrenör görev yapmaktadir. Ayrica 240’i profesyonel, 330’u kursiyer niteliginde toplam 570 sporcu bulunmaktadir. Yani Bursaspor, birilerinin bilmedigi gibi normal bir 3. Lig takimi olsa 3-4 antrenör ve 7-8 çalisana sahip olmasi yeterli olurdu. Ancak halihazirdaki 31 antrenörümüz ve 80 çalisanimizla icra ettigimiz bir milyonumuz ve 61 yillik sanli bir tarihimiz var.

5- Transfer tahtasinin açilmasi ve yeni transferlerimizle birlikte güven ortaminin olusmasina kayitsiz kalarak, bu olumlu havaya katki saglamayi düsünmeyenlerin, insanlarin hevesini kirmasina izin vermeyecegiz.

6- Bursaspor Kulübü Baskani olarak belirtmek isterim ki; yüzbinlerce taraftari olan Bursaspor’u ve gönül verenlerini üzecek herhangi bir açiklama daha yapilacak olursa, gösterecegimiz tepkimizin daha öncekilerden farkli olacagi bilinmelidir. Temsil ettigimiz kurumu ve gönül verenlerini korumakla mükellefiz. Iki aydir her seyi birakarak, maddi-manevi mücadele veren insanlarin ve kulübümüzün hakkini kimseye yedirmeyecegimizin bilinmesini isterim."

Kaynak: İHA