Bakan Bak Açiklamasi 'Olimpiyat Açilis Töreninde Bayragimizi Busenaz Sürmeneli Ve Mete Gazoz Tasiyacak'

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin açilis töreninde Türk bayragini, Tokyo Olimpiyatlari’nin altin madalyali sporculari milli boksör Busenaz Sürmeneli ile milli okçu Mete Gazoz’un tasiyacagini duyurdu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin resmi açilisi töreni 26 Temmuz Cuma günü gerçeklestirilecek. Törende Türk bayragini tasiyacak kadin ve erkek milli sporcular belli oldu. Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak, sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimda, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin açilis töreninde Türk bayragini, 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda altin madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli ile milli okçu Mete Gazoz’un tasiyacagini bildirdi. Busenaz Sürmeneli 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda boksta kadinlar 69 kiloda altin madalya kazanarak, Türk boks tarihinde altin madalya kazanan ilk kadin boksör olmustu. Mete Gazoz ise, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda klasik yay bireysel finalinde altin madalyanin sahibi olarak, okçulukta Türkiye’ye tarihteki ilk madalyasini kazandirmisti.

"Oyunlarda ülkemizi 54 kadin ve 48 erkek sporcumuz, 18 spor dalinda temsil edecek"

Bakan Bak konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin resmi açilisinda yapilacak geçit töreninde bayragimizi milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli ve milli okçumuz Mete Gazoz tasiyacak. Iki sporcumuz da olimpiyat, dünya ve Avrupa sampiyonalarinda altin madalya kazanarak bizleri gururlandirmisti. Olimpiyat oyunlarinda Türk bayragini tasiyacak olan Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz’u kutluyorum. Paris’e iddiali ve umutlu gidiyoruz. 102 sporcumuz kota aldi. Oyunlarda ülkemizi 54 kadin ve 48 erkek sporcumuz, 18 spor dalinda temsil edecek. Sporcularimizin yeni bir basari hikayesi yazacagina yürekten inaniyorum. Tüm sporcularimiza güveniyoruz, onlara basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA