Armutlu'dan Mudanya'ya 12 Kilometre Yüzdüler...

Bu yil 3’üncüsü düzenlen Mudanya Körfezi Yüzme Maratonu’nda sporcular 12 kilometrelik parkurda kulaç atti.

Bogaziçi Olimpik Yüzme Spor Kulübü tarafindan organize edilen ve sabahin ilk isiklari ile Yalova’nin Armutlu ilçesine bagli Kapakli Köyü’nden start alan 12 kilometrelik yaris nefesleri kesti. Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi ve Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç derece yapan sporculari Mudanya Sahili’nde karsiladi.

Basaksehirspor Yüzücüsü Naim Misiroglu 12 kilometrelik parkuru 3 saat 1 dakikalik derece ile bitirip birinci olurken, 3 saat 32 dakikalik derecesiyle ikinci Ümit Kemal Cengiz, 3 saat 42 dakikalik derecesiyle üçüncü Jandarma Gücü Spor yüzücüsü Astsubay Murat Kösle oldu.

Yarisin ardindan Mudanya Mütareke Meydani’nda ödül töreni düzenlendi.

Derece giren yüzücülere protokol üyeleri kupa ve madalyalarini takdim etti.

Yarisin birincisi Naim Misiroglu “12 kilometrelik parkuru sikintisiz tamamladik. Yarismaya katilanlari tebrik ediyorum” diye konustu.

Yarismanin ikincisi Ümit Kemal Cengiz “Deniz tam istedigimiz gibiydi. Uzunu süredir bu tarz yarislara katiliyorum. Yarismada derece alan arkadaslarimi kutluyorum” dedi.

Yarismada üçüncü olan Astsubay Murat Kösle “Jandarma Gücü Komutanligi’ni triatlon, havali tabanca ve yüzme branslarinda temsil eden bir jandarma personeliyim. Bugün burada ultra maraton mesafesi olan bir müsabakada yaristik. 12 kilometre boyunca nefes kesen bir yarismaydi. Yalova’dan Bursa’ya yaklasik 3 buçuk saat sürdü. Komutanlarimizdan aldigimiz disiplin, özveri ve ahlak sporla birlesince basari kaçinilmaz oluyor. Jandarma teskilatinin 185’inci yildönümü olmasindan kaynakli böyle bir basariya imza atmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bizleri her konuda destekleyen Komutanimiz Orgeneral Arif Çetin’e sükranlarimi arz ediyorum. Her zaman ve her yerde jandarmayi basari ile temsil etmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Kaynak: İHA