Ali Koç'tan Ferdi Kadioglu Ve En-Nesyri Açiklamasi

Dünya Fenerbahçeliler Günü etkinligine katilan Fenerbahçe Baskani Ali Koç, transfer etmek istedikleri En-Nesyri konusunda sabirlarinin tasmak üzere oldugunu söyledi. Koç ayrica, Ferdi Kadioglu’nu da birçok kulübün istedigini ancak birakmayacaklarini vurguladi.

Bodrum Fenerbahçeliler Dernegi tarafindan düzenlenen Dünya Fenerbahçeliler Günü etkinligine Baskan Ali Koç, önemli açiklamalarda bulundu. Taraftara sabirli olun çagrisinda bulunan Koç, “Çok yakinda Istanbul’da bir Fenerbahçe mitingi yapacagiz. Çünkü biz bir sisteme karsi mücadele baslattik. O mücadelenin basindayiz. Bizim camiamiz sabirsiz. Dün beni yerden yere vuranlar oldu, ‘Adam yine aday, adam yine baskan olacak, söyle olacak, böyle olacak’ dediler. Sabirli olun arkadaslar. 20 yilda, 25 yilda kurulan seyler 20 günde, 25 günde degismiyor. Biraz sabirli olun” dedi.



“Ali Sami Yen’e laf etmeyin lütfen”

Taraftarin Galatasaray’in kurucusu Ali Sami Yen ile ilgili tezahüratina müdahale eden Ali Koç, “Yok, gerek yok. Benim oldugum yerde Ali Sami Yen’e laf etmeyin lütfen” diye konustu.

Koç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Dün TFF genel kurulunda anlattim, neler oldugunu, niye oldugunu düsündügümüzü. Bir kulüp 10 senede toplam puanda birinci ile ikinci arasinda 1-2 puan farkla orada duruyorsa ve 10 senede bir kupa almayip ilk 5’tekiler kupa aliyorsa bu hiçbir sportif mantikla, sebeple anlatilamaz. Biz bir buhran dönemi geçiriyoruz ama biz bunu sportif açidan degil hedef oldugumuz için geçiriyoruz. Belki dünkü yaptigim konusma yine bizi hedef yapacak ama önemli degil. Biz, sampiyonluk için, basari için ne yanak siktiririz, ne imar projemizin çikarlari için veya baska bir sey için, inandigimizdan, durusumuzdan, ilkelerimizden ve Cumhuriyet’in bize biçtigi sorumluluktan hiçbir zaman taviz vermeyiz. Insallah ne benden önceki baskanlar, ne benim dönemimde ne de benden sonraki dönemde bu durus devam edecektir. Bunun bedeli var mi? Var. Ama inanin bunun meyvelerini toplayacagimiz günler çok yakindadir. Biraz sabredin, biraz destekleyin.”

“Biz bu sistemi yikacagiz”

“Biz bu sistemi yikacagiz” diyerek açiklamasina devam eden Ali Koç, “Bu sistem derken ben siyasete falan girmiyorum. Siyasetin ismini, gücünü vesairesini kullanip, yeri geldigi zaman Cumhurbaskanimizin hiç haberi olmadan onun yetkisini gücünü kullanip, oraya buraya lobi yapip istedigi sekilde futbolu dizayn edenlere söylüyorum, sonunuza az kaldi” dedi.



“Bana olan kumpasi keyifle izlediler”

Rakipleri ile ilgili de konusan Fenerbahçe Baskani Koç, sözlerine söyle devam etti:

“Bir rakibimiz var, bir gün beyaz dedigine ertesi gün siyah diyor. Bir gün destekledigini ertesi gün satiyor. Riyad’da bize yasatilanlar, Riyad’dan sonra o kulübe yasatilsaydi ilk ben çikardim, ‘Haksizlik yapmayin, hepimiz sorumluyuz, hepimiz oradaydik, hepimizin karari’ diye. Bir köseye çekildiler ve bize olan, bana olan kumpasi keyifle izlediler. Keyifle izledigi yarin bir gün basina gelir. ‘Gülme komsuna gelir basina’ bosuna söylenmemistir.”

Fenerbahçe’nin olimpiyatlara 27 sporcu gönderdigini hatirlatan Ali Yildirim Koç, “Olimpiyatlar basliyor. Fenerbahçe Spor Kulübü bir kez daha, geçen sefer oldugu gibi en çok sporcuyu, geçen sefer 22 idi, bu sefer 27 sporcuyla kafilemize en büyük destegi verdik. Tüm kafilemizin yolu açik olsun, sanslari bol olsun, rabbim yanlarinda olsun ve insallah en çok madalya ile olimpiyattan dönerler” ifadelerini kullandi.

Transfer çalismalari ile ilgili de konusan Koç, Teknik Direktör Jose Mourinho ile istisarelerde bulunduklarini ifade ederek “Bize 3-4 tane transfer lazimdi. 2 kanat istiyorduk, bir forvet istiyorduk, bir stoper. Hoca bunu istiyordu. Özellikle Çaglar’i istiyordu, bitirdik. Maximin ile Lauriente arasinda istiyorduk. Ikisi de oluyordu, Maximin’i bitirdik. Ikinci kanat, yabanci 12 kurali var, yabanci yaparsak nerelerden feragat edecegiz? Oguz Aydin’i aldik. Aksam eve geldim, spor programini açtim seçimlerde ne oldu bitti diye bakmak için. Bir Oguz Aydin analizi yapiyordu TRT Spor’da, o arkadasimizin ismini bilmiyorum ama onun dedigi gibi olacaksa hakikaten biz çok büyük bir transfer yapmisiz. Simdiden büyük konusmayalim, simdiden onun da yolu açik olsun.”

Nesyri için 48 saat süre verdi

Takimin yildiz oyuncularindan Ferdi Kadioglu ve transfer çalismalarinin sürdügü Youssef En-Nesyri ile ilgili de konusan Ali Koç, söyle konustu;

“Çok önceden Levent Mercan’i aldik, sol bek yedegi olarak. O da göreceksiniz Almanya altyapisindan gelmis, o da basarili olacak. Ferdi’yi çok isteyen var. Ferdi’yi biz daha fazla istiyoruz, Ferdi kalmak zorunda. Forvet transferini bitirdikten sonra agustosun sonuna kadar kadrolarimizi bosaltip firsat transferleri için bekleyecegiz. Bizim isimiz bu kadar basit. Biz ‘onu yapacagiz, bunu yapacagiz’ demiyoruz. Yapinca anlatiyoruz. Forvete gelince hepiniz merak ediyorsunuz En-Nesyri’yi çok istiyorduk, hala istiyoruz ama sabrimiz tasmak üzere. Buradan da selam olsun. Mario Branco’ya 48 saat süre verdim. Oldu olmadi B, C, D, G’ye geçecegiz. Kadromuz gayet iyi. Zaten iyiydi, simdi daha iyi oldu. 1-2 nokta atisi daha gerekirse daha da iyi olabilir ama öncelik forveti bitirip kadro fazlaligini azaltmak, yolumuza bakmak.”

Jose Mourinho’ya övgüler

Dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho ile ilgili de konusan Koç, “Hocamiz Jose Mourinho nasil diye sorabilirsiniz. Çok etkileyici, olaganüstü zeki ama o degil. Raporlama sistemi, mantigi, yapmak istedikleri ile ilgili sundugu argümanlar, bunlar hepsi olaganüstü etkileyici. Insallah lig basladigi zaman, lig ilerledigi zaman, Avrupa kupalari basladigi zaman ayni seyleri söylüyor olurum ama su ana kadar ‘iyi ki getirmisiz, DNA’si bizim DNA’miza çok çok uyuyor. Simdi için söylüyorum” dedi.

Kaynak: İHA