Jose Mourinho Açiklamasi 'Transfer Döneminde Dogru Seyleri, Akilli Bir Sekilde Yapmak Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, transfer döneminde dogru seyleri, pazardaki dogru anda ve akilli bir sekilde yapmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sari-lacivertlilerin Topuk Yaylasi kampi, takimin mevcut kadrosu ve transfer gündemine dair kulüp televizyonuna açiklamalarda bulundu.

"Topuk Yaylasi, oyuncularimin her seylerini verdigi bir kamp oldu"

Ilk olarak Topuk Yaylasi kampini degerlendiren Mourinho, "Bizler için oyuncularimin her seylerini verdigi bir kamp oldu. Kolay bir hafta geçmedi çünkü ilk hafta her zaman zordur. Günde iki idman yaptik. Herkes de çalismalarimiza çok odaklanmis bir sekilde elinden gelenin en iyisini yapti. Biz orada antrenmanlarimiza odaklanmaya çalistik, cumartesi günü oynadigimiz maçtan ziyade. Kolay degil öyle bir hazirlik maçi oynamak. Çünkü oyuncular maçtan önce zaten hafta boyunca yapmis oldugumuz çalismalardan dolayi yorgundu ama benim oyuncularimi tanimam için iyi bir firsatti. Ayni sekilde onlarin beni tanimasi için de iyi bir firsatti. Çok fazla eksik oyuncumuz vardi ama bu benim için de her zaman bir firsat oldu çünkü elimdeki genç oyunculari görme firsati yakaladim. Ayni zamanda kulübümüzün organizasyonunun seviyesini anlamam için de güzel geçti diyebilirim. Bir hafta boyunca hiçbir hata olmadi. Gerçekten her sey çok iyi ve organize bir sekilde ilerledi. Bu sebeple geçirmis oldugumuz ilk haftadan çok mutluyum" dedi.



"Transfer döneminde dogru seyleri, akilli bir sekilde yapmak istiyoruz"

Kadroyla ilgili görüslerini aktaran Portekizli çalistirici, "Tabii ki su anda elimizde olan oyuncular farkli bir sey bizler için. Önümüzdeki hafta takimimiza katilacak oyunculardan sonra farkli bir durum olacak. Avrupa Sampiyonasi bittikten sonra durum bizler için farkli olacak. Su anda çalistigimiz kadro içerisinde çok fazla genç oyuncu var. Muhtemelen birçogu sezon hazirliklari bittiginde A takimda olmayacaklar ama onlarla çalisiyor olmaktan, onlari gelecege hazirliyor olmaktan dolayi mutluyum. Tabii ki bu hazirlik döneminde takimimizdan ayrilan oyuncular da olacak, milli takimlarinda olan oyuncularimiz da var. Onun disinda Szymanski, Tadic, Livakovic gibi izinli oyuncularimiz var. Bu da yaklasik 8-9 oyuncu ediyor. Bu kolay degil, neredeyse takimin yüzde 50’si. Su anda yasamis oldugumuz zorluk Avrupa Sampiyonasi. Bütün oyuncular elimde degil ama geçen seneden kalan kaliteli bir takimimiz var. Biz transfer döneminde de dogru seyleri, pazardaki dogru anda ve akilli bir sekilde yapmak istiyoruz. Duygusal olarak degil, akilli bir sekilde hareket etmek istiyoruz" seklinde konustu.



"Çaglar, kalmasini istedigim oyunculardan bir tanesiydi"

Çaglar Söyüncü transferi hakkinda da konusan Jose Mourinho, "Çok mutluyum. Baskanimiza da tesekkür ediyorum çünkü kalmasini istedigim oyunculardan bir tanesiydi. Çaglar’in da oyuncu olarak çok sevdigim, çok hosuma giden özellikleri var. Daha önce de kendisi kalmak istedigini belirtmisti. Biz kulüpte kalmak isteyen, kulübe bagliligi olan oyuncularin her zaman takimimizda olmasini isteriz ki ben Fenerbahçe’ye gelmeden önce kendisiyle Roma’da çalistigim dönemde ilgilenmistim, onu takima katmak istemistim fakat bu mümkün olmadi. O, benim neler istedigimi biliyor, ben de onun neler istedigini çok iyi biliyorum. O burayi çok seviyor ve buraya kalici olarak transfer olmak istedi. Atletico Madrid’in pek çok opsiyonu vardi ama kulübümüz gerçekten çok iyi bir is çikartti. Çaglar da burada kalmak için çok ugrasti. Yarin bizimle Avusturya’ya gelecek. Avusturya’da geçirecegimiz kamp bizler için çok önemli çünkü Avrupa Sampiyonasi’nda da çok fazla oyuncumuz var. Kendisi de sakatligi sebebiyle Avrupa Sampiyonasi’na katilamamisti. Dolayisiyla yarin bizlerle birlikte çalismalara baslayacak. Bizim için çok önemli olacak" diye konustu.



"Dogru oyunculari dogru anlasmalarla getirmemiz gerekiyor"

Transfer döneminde dogru oyunculari dogru anlasmalarla getirmeleri gerektiginin altini çizen deneyimli teknik adam, "Basin için transfer dönemi 12 ay boyunca açiktir. Kulüpler için bu farkli ama basinda 12 ay boyunca transfer dönemi devam eder. Bu aslinda insanlar için keyiflidir ama bir yandan da gerçekler vardir. Bazi takimlar simdiden çok fazla transfer yaptilar ki bunun da lig için iyi oldugunu düsünüyorum. Ama umarim maaslari ödeyebilirler çünkü gerçekten çok yüksek maaslar ödeniyor. Umarim ileride bu konuda problem yasamazlar ki aslinda bu bizim problemimiz degil. Bizim baska takimlara degil, kendimize bakmamiz gerekiyor. Bizler ihtiyacimiz olan istedigimiz profilleri belirledik. Buraya geldigim birinci günden itibaren de bunu konusuyoruz, ihtiyacimiz olan profilleri biliyoruz. O yüzden biliyorum çok yakin bir zamanda ilk resmi maçimizi oynayacagiz. Bu biraz üzerimizde baski olusturuyor ama sakin olmamiz gerekiyor. Duygusal davranmamamiz gerekiyor. Dogru oyunculari dogru anlasmalarla getirmemiz gerekiyor. Acele etmememiz gerekiyor. Bizim zaten çok fazla, 6, 7, 8 oyuncu getirmemiz gibi bir durum yok. Önceliklerimizi biliyoruz. Farkindayim, insanlarin gözünde Çaglar zaten bir Fenerbahçe futbolcusu gibiydi ama aslinda degildi. Kiralik olarak gelmisti. Dolayisiyla onu takimimiza tekrar kattik ve Takimimiza iyi bir stoper kazandirdik" ifadelerini kullandi.

"Sampiyonluklar nisan ayinda, mayis ayinda kazanilir"

Hiçbir takimin transfer döneminde sampiyon olamayacagini vurgulayan Mourinho, "Önümüzdeki haftalardan itibaren de tahmin ediyorum ki bizim yaklasimimiza uyacak oyunculari kadromuza katacagiz. Hiçbir takim transfer döneminde sampiyon olmaz. Sampiyonluklar nisan ayinda, mayis ayinda kazanilir. Transfer sezonunda ancak transfer kupasi kazanirsiniz ki böyle bir kupa yok zaten. Sakin olmamiz gerekiyor, ne istedigimizi biliyoruz. Eminim ki istedigimiz seyleri de bu süre içerisinde yapacagiz. Benim su an transfer döneminde basinda konusulanlarin keyfini çikaracak vaktim yok. Ben çalismalarima odaklanmis durumdayim. Biliyorum ki basinda, internette pek çok yalan haberler yaziliyor, gerçekler yaziliyor. Benim bunlarla keyifli vakit geçirecek zamanim yok. Ben tamamen isime odaklanmis durumdayim. Simdi Avusturya’ya gidecegiz, orada kamp geçirecegiz. Iki hafta sonra resmi maçlar baslayacak. Ikinci haftada Livakovic, Tadic ve Szymanski takimimiza katilacaklar. Djiku ve Bright döndüler, önümüzdeki ilk hazirlik maçinda oynayacak durumdalar. Saniyorum Çaglar Söyüncü de ilk hazirlik maçinda oynayacak durumda" dedi.

Son olarak kulüpte pasta kesme seremonisini sevdigini sözlerine ekleyen sari-lacivertlilerin teknik direktörü, "Pasta kesme kültürü Türk kültürü mü yoksa kulübe ait bir kültür mü bilmiyorum ama burada gördügüm güzel seylerden biri. Ben kariyerimde farkli yerlerde çalisip oranin kültüründen farkli seyler ögrenmeye çalisiyorum. Burada da yapilan pasta seremonisini seviyorum. Aslinda bir bebege yedirir gibi -bebek dedigim dogum günü sahibi oluyor- yasça büyük olanin pasta yedirmesi çok güzel oluyor. Oyuncular hep birlikte oluyor, bir aile ortami olusturuluyor. Ayni zamanda buradaki negatif seylerden biri yemeklerin çok güzel oldugu. Ben normalde kendime iyi bakan biriyim, burada iki kat iyi bakmam gerekiyor çünkü yemekler gerçekten çok güzel" seklinde sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA