Üst Üste 6 Müsabakaya Çikan 14 Yasindaki Dürdane, Türkiye Sampiyonu Oldu

Konya’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Sampiyonasi’nda en yogun kategoride bir günde 6 müsabakaya çikan 14 yasindaki Denizlili genç sporcu Dürdane Huy, Türkiye sampiyonu oldu. Yogun efor sarf ettigi için ilk maçin sonunda bayginlik geçiren Dürdane’nin hayali ise milli formayla uluslararasi arenada basari elde etmek.

Denizli’de yasayan 14 yasindaki Dürdane Huy, evinin yakinina açilan spor salonu sayesinde kick boks sporuyla tanisti. Turnuvalara da katilan Huy, son olarak katildigi sampiyonada Türkiye sampiyonu oldu. Konya’da düzenlenen Türkiye Kick boks Sampiyonasi’na katilan Dürdane Huy, en çok sporcunun katildigi kategoride mücadele etti. Bir günde 6 maça çikarak büyük çaba sarf eden genç sporcu, emeginin karsiligini alarak sampiyon oldu.

Sporcusunun ilk maçin sonunda yüksek efor harcanmasi ve tansiyonun düsmesi sonucu bayginlik geçirdigini vurgulayan Denizli Kick Boks Il Temsilcisi ve Antrenörü Zekayi Doruk, "Türkiye Kick Boks Sampiyonasi’nda kizimiz Dürdane Huy, Yildiz Kadin Kick Light 60 kilogram kategorisinde Türkiye sampiyonu oldu. Bu kategori en yogun sporcunun oldugu kategori. Bir günde 6 maç yapti. 14 yasindaki çocuk için çok yüksek bir maç sayisi. Hatta ilk maçinda rakibinin çok güçlü olmasi sebebiyle fazla efor sarf eden sporcumuz maç sonunda tansiyonun düsmesi sonucu bir bayginlik yasadi. Ben baska ögrencimin maçina destek olmaya gittigimde olmus. Ben destek olamadim velilerimizden Hakan Altinsir ögrencimize sahip çikmis destek olmus. Böyle bir badire atlatti sonra kendini topladi, toplamda 6 maç yaparak Türkiye’nin en iyisi oldu. Öncesinde Istanbul’da düzenlenen Dünya Sampiyonasi’nda ikincilik elde etti. Hedefimiz milli takim. Yasimizdan dolayi su an milli takima gidemiyoruz. Insallah ilerleyen zamanda hedefimiz milli takima gidebilmek" dedi.



Dürdane Huy: "Hedefim milli sporcu olmak ve ülkemizi yurt disinda temsil etmek"

Gelecekte Türkiye’yi uluslararasi arenada temsil etmeyi hedefledigini belirten Dürdane Huy, "Bu spora evimin yakininda spor salonun açilmasiyla basladim. Önce karate yapmak istedim daha sonra kick boks cazip geldigi için bu alana yöneldim. Ilk maçimda büyük efor sarf ettigim için bir bayginlik geçirdim. Tansiyonum düstü, arkadaslarim ve Hakan agabeyin destegiyle ayaga kalktim ve devam ettim. Müsabakalarda hep geride basladim, ikinci rauntta hocamin taktikleriyle öne geçtim ve sampiyon oldum. Hedefim yasimin tutugu zaman milli sporcu olmak ve ülkemizi yurt disinda temsil etmek" seklinde konustu.

Kaynak: İHA