Türkiye'nin Çatisina Aydin'dan Ikinci Tirmanis

Aydinli profesyonel dagci Ümit Açik, Türkiye’nin çatisi olarak bilinen 5 bin 137 metre rakimli Agri Dagi’na tirmanirken, bu yil Aydin’dan Agri Dagi’na tirmanan ikinci dagci oldu.



Türkiye’nin çatisi olarak kabul edilen ve Türkiye’nin en yüksek dagi olan Agri Dagi, profesyonel dagcilara ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aydin Dagcilik Spor Kulübü (AYDAK) üyesi Ümit Açik ise 5 bin 137 metre yükseklige sahip Agri Dagi’nda zirve tirmanisi yapti. Zorlu bir tirmanisin ardindan zirveye ulasan Çetin, Türkiye’nin çatisina çikti. Aydinli profesyonel dagci Açik, geçtigimiz Haziran ayinda Agri Dagi’nin zirvesine tirmanan Berkay Çetin’den sonra Agri Dagi’na tirmanan ikinci Aydinli dagci oldu.

Konuyla ilgili paylasim yapan Aydin Dagcilik Spor Kulübü ise açiklamasinda “Kulüp sporcumuz Ümit Açik, Agri Dagi zirve tirmanisini basariyla gerçeklestirmistir. Bu yaz 5137m rakimli Agri Dagi zirvesine kulübümüzden 2. tirmanisimiz oldu. Her ne kadar biz asiri sicaklarla mücadele ediyorsak da tamamen kis sartlarinda oldukça zorlu bir tirmanisa imza atan sporcumuz Ümit Açik’i tebrik ediyoruz. Bir kez daha Türkiye’nin çatisinda ilimizi temsil etmek, flamamizi açmak bizleri gururlandirdi” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA