Türkiye Cimnastik Federasyonu, Olimpiyat Öncesinde Basin Toplantisi Düzenledi

Türkiye Cimnastik Federasyonu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari öncesi Antalya’da tanitim toplantisi gerçeklestirdi.

Konyaalti ilçesindeki bir otelde düzenlenen basin toplantisinda, Uluslararasi Cimnastik Federasyonu (FIG) Asbaskani ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, Artistik Cimnastik Erkek Milli Takimi Basantrenörü Yilmaz Göktekin, milli sporcular Ferhat Arican, Ibrahim Çolak, Ahmet Önder, Adem Asil ile Emre Dodanli yer aldi.

Suat Çelen, Artistik Cimnastik Erkek Milli Takimi’nin olimpiyatlara takim halinde katiliminin, Türkiye’nin spor tarihinde yerini alacagini, sporcularin gençlere örnek olacagini kaydetti.

Çelen, "Bu basari sadece sporcularin azmi, kararliligi sayesinde degil, teknik ekibin, yönetim kurulunun ve ailelerinin çalismalari sayesinde gerçeklesmistir" diye konustu.

Türk sporunun, dünyada önemli bir yer edindigini dile getiren Suat Çelen, Türkiye’nin olimpiyatlarda 102 sporcuyla yer alacagini söyledi.

Tokyo 2020’de kaçirilan madalyalari Paris’te almak istediklerini dile getiren Çelen, bunu basarabilecek kapasitede olduklarini kaydetti.



Suat Çelen: "Tüm dünya bize giptayla bakiyor"

Türk cimnastiginde hedefin her müsabakada altin madalya oldugunu anlatan Suat Çelen, "Amacimiz, olimpiyatlarda Ferhat Arican’in daha önce aldigi bronz madalyayi gümüse ve altina tasimaktir, hedefimiz bu. Bu sporcularin hepsi madalyali isimlerdir. Takim kotasi almak, dünyanin en iyi 12 ülkesi arasina girmek büyük basaridir. Tüm dünya bize giptayla bakiyor. Bütün sporcularin aletlerinde final sansi var. Hepsi madalyanin aday sporcusudur" ifadelerini kullandi.

Yilmaz Göktekin: "Sporcularimizla her zaman gurur duyacagiz"

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takimi Basantrenörü Yilmaz Göktekin da, milli takimin basinda olmaktan gurur duydugunu ve bu takimla güzel basarilar elde edeceklerine inandigini aktardi. Göktekin, "Sonuç ne olursa olsun sporcularimizla her zaman gurur duyacagiz. Hepsine güveniyorum. Gücümüz yettigi kadar Türk cimnastigine hizmet edecegiz" dedi.



Sporcular basariya inaniyor

Takim kaptani Ferhat Arican, takim halinde ilk defa olimpiyatlara gitmenin gururunu yasadiklarini belirtti.

Türk cimnastik tarihini degistiren bir basariya imza attiklarini dile getiren Arican, söyle konustu:

"Türkiye’nin cimnastik ülkesi olmasi yolunda önemli bir adim attik. Bakanligimizin, federasyonumuzun destegini hep arkamizda hissettik. Iyi bir yönetim, iyi bir sistemle beraber iyi bir jenerasyonuz. Takim olarak elimizden geleni yapip, madalyalarla dönmeyi hedefliyoruz. Bayragimizi, ülkemizi en iyi sekilde temsil edip, Paris’ten basarilarla dönecegiz."

Milli sporcu Ibrahim Çolak ise, "Emeklerimizin karsiligini alacagimiza, güzel bir olimpiyat geçirecegimize inaniyordum. Türk cimnastigi olarak tarihi basarilara imza attik. Olimpiyatlardan da ekip olarak çok güzel sonuçlarla dönecegiz" seklinde konustu.

Milli sporcu Ahmet Önder de, sistemli bir programin parçasi olarak olimpiyatlara katilmayi hak ettiklerini, bu basarinin sans degil, çalismanin ve adanmisligin sonucu oldugunu vurguladi.

Milli sporculardan Adem Asil, olimpiyatta en iyisini yaparak Türkiye’ye madalya kazandirmak istediklerini kaydederken, Emre Dodanli ise takim olarak madalya almak ve Türk cimnastik tarihine adlarini yazdirmak istediklerini dile getirdi.

Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan da, Türk cimnastigi için Paris 2024 Olimpiyatlari’nin çok önemli oldugunu ifade etti.

Toplantida ailelerinden gelen videolu mesajlari izleyen sporcular, duygu dolu anlar yasadi.

Kaynak: İHA