Para Tekvando Milli Takimi, Paris 2024 Paralimpik Oyunlari'na Hazir

Para Tekvando Milli Takimi, 28 Agustos-8 Eylül 2024 tarihleri arasinda yapilacak olan Paris 2024 Paralimpik Oyunlari’nin hazirliklarini Konya’da sürdürüyor. Tekvando Milli Takimi Teknik Direktörü Ali Sahin, çok güzel ve basarili bir dönem geçirdiklerini söyleyerek, “Bunlarin hepsi aslinda olimpiyatlara hazirlikti. Onun için sporcularimiz gerekli tecrübeyi kazandi” dedi.

Para Tekvando Milli Takimi, 28 Agustos - 8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçeklestirilecek Paris 2024 Paralimpik Oyunlari’na Konya’da hazirlaniyor. Haftalardir kampta olan takim, Teknik Direktör Ali Sahin gözetiminde antrenmanlarina devam ediyor. Oyunlara katilacak 8 milli sporcu ise daha öncesinde bir çok uluslararasi müsabakada yaristi ve dereceler kazandi. Bu basarilari Paralimpik Oyunlari’na aktarmak istediklerini anlatan Tekvando Milli Takimi Teknik Direktörü Ali Sahin, sporcularin hepsinin basarilar elde edecegine inandigini belirtti.

Milli sporcular ise Paris 2024 Paralimpik Oyunlari’nda madalyalar kazanarak, kürsüde Istiklal Marsi’ni okumayi istiyor.

Ali Sahin: “Avrupa sampiyonlarinda kazandiklari basarilar ile olimpiyatlarda zirve yapacaklar”

Tekvando Milli Takimi Teknik Direktörü Ali Sahin, hazirlik sürecini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Sahin, “2020 Tokyo Olimpiyatlari’ndan sonra Dünya Tekvando Federasyonu siklet degisikligine gitti. Para olimpik sikletlerini biraz çogaltti. Biz de bu imkanlar dahilinde dünya seçmelerinde sporcularimizi, aday sporcularimizi yaristirmaya basladik. 2020’den sonra 4 yillik önemli bir program uyguladik. Bu programdan da 10 kisiden 8 kisiyi paralimpik siklet olarak olimpiyatlarda yaristirmaya hak kazandik. Bu müsabakalar Avrupa ve dünya sampiyonlari ile birlesti. Çok güzel basarili bir dönem geçirdik. Bunlarin hepsi aslinda olimpiyatlara hazirlikti. Onun için sporcularimiz gerekli tecrübeyi kazandilar. Son dönemde de Konya’daki kamp egitim merkezinde planli ve programli bir sekilde çalismalara devam ediyoruz. Insallah dünya ve Avrupa sampiyonalarinda kazandiklari basarilar ile olimpiyatlarda zirve yapacaklar. Onun için hummali bir çalisma Konya’da devam ediyor” cümlelerine yer verdi.

Fatih Çelik: “Paris 2024 Paralimpik Oyunlari’na hazirim”

15 yildir para tekvando ile ilgilenen Para Tekvando Milli Takimi Kaptani Fatih Çelik, “Paris 2024 Paralimpik Oyunlari’na hazirim. Daha önceki turnuvalarda da yer almistim. Allah’in izniyle bu sefer hatalarimizi telafi ettik ve önümüzdeki olimpiyatlarda altin madalya alip, ülkemize dönmek istiyoruz” seklinde konustu.



Mehmet Sami Saraç: “Insallah altin madalya kazanmak istiyorum”

Olimpiyatlarda altin madalya kazanmak istedigine vurgu yapan milli sporcu Mehmet Sami Saraç ise, “Önümüzdeki Paris 2024 Paralimpik Oyunlari’na hazir hissediyorum. Ufak bir sakatligim vardi, düzeldi. 2 ay önce Avrupa sampiyonamiz vardi. Orada birinciligi düsündügüm için derece elde edemedim. Keske kademe kademe gitseydim. Ama su anda kesin adimlarla gidip, insallah altin madalya kazanmak istiyorum” diye konustu.



Meryem Betül Çavdar: “Hepimizin umudu yüksek, insallah güzel sonuçlarla dönecegiz”

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda Türkiye’ye ilk madalya kazandiran kadin sporcu olan 24 yasindaki Meryem Betül Çavdar, “Tokyo ilk mücadelemizdi. Orada ülkeme gümüs madalya kazandirdim. Paris’te ikinci defa Paralimpik oyunlar görecegiz, oranin atmosferi çok çok farkli. Zaman azaldikça heyecanimiz ve madalya sayimiz daha da artiyor. Biz de bu süreçte elimizden gelen ne varsa ortaya koyuyoruz. Çalismalarimiz gayet güzel gidiyor. Hepimizin umudu yüksek. Insallah güzel sonuçlarla dönecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA