Genç Sporcular Beyoglu Satranç Turnuvasi'nda Yarisacak

Beyoglu Belediyesi Satranç Turnuvasi, ‘20 Temmuz Dünya Satranç Günü’ özelinde düzenlenecek. Iki gün sürecek olan turnuvada dereceye giren sporcular ödüllendirilecek.

Prestij turnuvalar arasinda kendine yer bulan Beyoglu Belediyesi Satranç Turnuvasi bu yil 20 Temmuz Dünya Satranç Günü özelinde düzenlenecek. Hasköy Kültür, Sanat ve Gösteri Merkezi’nde baslayacak olan turnuva iki gün sürecek. Turnuvaya yedi yas ve üzeri vizesi güncel olarak yapilmis tüm lisansli sporcular katilim saglayabilecek. 10 farkli kategoride gerçeklestirilecek turnuvada sporcu eslesmeleri, es deger rating seviyelerine göre ayni kategori içerisinde rastgele yapilacak.

Dereceye giren sporcular ödüllendirilecek

Beyoglu Belediyesi Satranç Turnuvasi, 21 Temmuz 2024 Pazar günü oynanacak olan altinci turun ardindan düzenlenecek ödül töreni ile sonlanacak. Turnuvada kendi kategorilerinde ilk üçe giren sporcular kupa, ilk bes sporcu ve en basarili ilk üç kadin sporcu madalya almaya hak kazanirken ayni zamanda belirlenen tutarda hediye çeki ile ödüllendirilecek. Turnuvada alinacak sonuçlar ise sporcularin Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) hesaplamalarinda kullanilacak. Strateji gelistirmeyi ve satranç oynamayi seven tüm sporcular turnuvaya katilim için online olarak kayit yaptirabilecek.

Kaynak: İHA