Eskisehir'de Yasayan Rus'un Çevre Duyarliligi

Eskisehir’de yasayan Rus asilli Veronica Aydin, A Milli Futbol Takimi’nin maçlarinin da izlendigi parkta karsilastigi çöpleri gördügünde agladigini ve 3 gün boyunca ekiplerle birlikte temizlik yaptigini belirtti.

Eskisehir’de bulunan Dede Korkut Parki’nda kurulan dev ekranda vatandaslar A Milli Futbol Takimi’nin Avrupa Futbol Sampiyonasi maçlarini takip etmisti. Binlerce kisinin cosku yasadigi parkta, maçlarin ardindan ise çevreye atilan çöpler kötü manzaralar olusturdu. Bilinçsiz vatandaslari biraktigi çöpler görevliler ve bilinçli vatandaslarca toplandi. Parka yakin bir noktada ikamet eden Rus asilli Veronica Aydin, çöp yiginlarindan dolayi agladigini belirtti.

Valilik ve belediye ekipleriyle arkadaslariyla yardim eden Aydin, 3 günde parkin temizlendigini ifade etti.



“3 gündür çöp topluyoruz”

Rus asilli Veronica Aydin, parkta her gün spor yaptigini ve parkin durumunu gördükten sonra zaman zaman gözyaslarini tutamadigini belirten Veronica Aydin, “Maçtan sonra parkta biliyorsunuz maçlari izlemisler. Ertesi gün çok pis ve çöpler doluydu. Her zaman zaten bu vardi. O kadar kalabalik oldu ki belediye elemanlari yetisemedi. Manzarasi, durumu çok aglanasi boyuttaydi. Biz bayagi üzüldük çünkü biz bu sehri seviyoruz, burada yasiyoruz. Biz buraya spor yapmaya, çocuklari eglendirmeye geliyoruz. O yüzden bu bizim için üzücü bir durum. Gelen insanlar çöpü birakiyorlar. Sabah gelip çöpleri toplayacaklar sonuçta bunun için maas aliyorlar diye düsünüyorlar, bu yanlis bir sey. 3 gündür çöp topluyoruz” dedi.



“Çevre kirliliginde sözün bittigi yerdeyiz”

Parkin kötü görüntüsüne sahit oldugunu ve kendisinin de çöp topladigini belirten Halit Andaç, “Ben sabah spor yapmak için 7.00’de burada dolasiyorum. En önce geldigimde vahim durumunu ben gördüm. Insanlar birakin maç seyretmis oldugu yeri en uzak kösede bile çöp tenekesini ya da kuruyemis yemis atmis. Çok bilinçsiz ve duyarsiz yani çevre kirliliginde sözün bittigi yerdeyiz. Bana göre Avrupa ülkelerinde oldugu gibi kesinlikle cezai müeyyide uygulanmali. Sigara izmariti atti hemen 100 lira, 500 lira ceza. Cezasiz Türkiye’de bu is olmayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA