Baskan Özdogan Açiklamasi 'Sütdonduran Kampi Ve Erciyes Zirve Tirmanisi 20-21 Temmuz'da Gerçeklesecek'

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Hacilar Dagcilik ve Kis Sporlari Kulübü (HADAK) tarafindan bu yil 30’uncusu düzenlenecek olan Sütdonduran kampi ve Erciyes zirve tirmanisi faaliyetinin 20-21 Temmuz 2024 tarihinde yapilacagini açikladi.

Kayseri’nin sembolü ve Türkiye’nin 5. büyük dagi olan 3917 rakimli Erciyes Dagi’nin zirvesine çikmak isteyen dagcilar, Sütdonduran Yaylasi’nda bulusacak. Zirvesi bulutlari delen ve tepesinden kar eksik olmayan Erciyes, insanlara essiz duygular sunan azameti ile dagcilari kendine çekiyor.

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, tirmanis faaliyetine katilacak dagcilara basarilar dileyerek, sunlari söyledi:

“Ilçemizden, ilimizden ve güzel Türkiye’mizin her yanindan Sütdonduran kampimiza ve zirve faaliyetimize gelecek degerli dagci arkadaslarimiza ev sahipligi yapacak olmaktan dolayi mutluluk duyuyoruz. 20 - 21 Temmuz günü yapilacak zirve tirmanisi faaliyetimiz, geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu sene de itinayla, titizlikle ve kazasiz belasiz geçmesini Rabbim nasip eylesin. Dagci arkadaslarimiza daha saglikli ortamda zirve yapabilmeleri için gereken tüm çalismalari yaptik. Erciyes’imizin güzelligini zirveden yasayarak, o zirve defterine de imzalarinizi atarak insallah kazasiz belasiz saglikli bir sekilde faaliyetin gerçeklestirilmesini temenni ediyorum.”

Her yil geleneksel olarak yapilan ve bu yil 30’uncusu düzenlenecek olan faaliyette dagcilar, 21 Temmuz Pazar günü saat 03.00’de Sütdonduran yaylasinda bulunan dag evinden hareket edecekler. Faaliyete katilan dagcilarin, 3917 rakimli Erciyes Dagi’nin zirvesine saat 09:00 - 10:00 arasinda ulasmasi, burada Istiklal Marsi’ni okuyup zirve defterini imzaladiktan sonra faaliyeti tamamlayarak kamp alanina dönmeleri planlaniyor.

Kaynak: İHA