Altinordu'nun Genç Kalecisine, Atletico Madrid Ilgisi

Altinordu’nun 2005 dogumlu kaleci Mert Furkan Bayram’i, Ispanyol ekibi Atletico Madrid’in transfer etmek için girisimlerde bulundugu ifade edildi.

TFF 2. Lig ekiplerinden Altinordu, bir oyuncusunu daha yurt disina satmaya hazirlaniyor. Daha önce birçok oyuncusunu Avrupa’nin ve dünyanin önde gelen kulüplerine gönderen Izmir ekibi, simdi de 2005 dogumlu kaleci Mert Furkan Bayram için Ispanyol takimi Atletico Madrid’le masaya oturdu. Madrid ekibi, genç oyuncuyu kadrosuna katmak için yogun bir çaba gösterirken, iki ekip arasinda bonservis pazarliklari ve bir sonraki satistan alinacak pay hakkinda detaylar konusuluyor. Bu detaylarin netlige kavusmasi halinde Atletico Madrid, 19 yasindaki kaleci ile 5 yillik sözlesme imzalamasi bekleniyor.

Öte yandan Mert Furkan, Türkiye U19 Milli Takimi’yla Avrupa Sampiyonasi’nda yer aliyor.

Geçtigimiz sezon parladi

Altinordu’nun gelecek vaat eden oyuncularinin basinda gelen Mert Furkan Bayram, 2023-2024 sezonunda ilk kez forma giydigi profesyonel ligde gösterdigi performansiyla begeni topladi. Bu süreçte U18 ve U19 Milli Takimi’na yükselmeyi basaran genç kaleci, 2023-2024 sezonu basinda A Takim’da Serhat Öztasdelen ile forma rekabetine de girdi. 19 yasindaki file bekçisi, TFF 2. Lig’de 16 maçta ilk 11’de yer aldi. Bu süreçte kalesinde 17 gol gören Bayram, 6 maçta ise kalesini gole kapatmayi basardi.

Atletico’ya giden 4. Türk olacak

Altinordu’nun genç kalecisi Mert Furkan Bayram, Atletico Madrid’e transfer olmasi durumunda Ispanyol ekibinde oynayan 4. Türk futbolcu olacak. Daha önce 2011-2015 yillari arasinda Arda Turan, 2012-2013 sezonunda 6 ay boyunca Emre Belözoglu ve 2023-2024 sezonunda da yarim sezon Çaglar Söyüncü, Ispanyol takiminda forma giymisti.

Kaynak: İHA