Acun Ilicali Açiklamasi 'Amacimiz Daha Ileri Gitmek Ve Takimimizi Play-Off'lara Tasimak'

Hull City Baskani Acun Ilicali, yeni sezonda hedeflerinin play-off’larda mücadele etmek oldugunu söyledi. Ilicali, 8-9 oyuncuyu transfer etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Ingiltere Championship ekibi Hull City, yeni sezon hazirliklari için Istanbul’da gerçeklestirdigi Summer Tour 2024 kapsaminda yarin saat 20.30’da Fenerbahçe ile karsi karsiya gelecek. Müsabaka öncesinde Hull City Baskani Acun Ilicali, Hull City Baskan Vekili Tan Kesler, Hull City Teknik Direktörü Tim Walter ve milli futbolcu Abdülkadir Ömür’ün katilimiyla Riva Hasan Dogan Kamp ve Egitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda basin toplantisi düzenlendi.



Acun Ilicali: "Amacimiz daha ileri gitmek ve takimimizi play-off’lara tasimak"

Acun Ilicali, 2,5 sene önce basladiklari Hull City macerasinda yeni bir sezona hazirlandiklarini ifade ederek, "Geçen sezon oldugu gibi hazirliklarin bu sene de bir bölümünü ülkemizde yapiyoruz. Tabii ki mutluyuz. Bu maceraya girerken Avrupa’da güçlü bir kulüp kurma hayalini kuruyordum. Ingiltere’nin çok güzel bir yerinde güzel insanlarla bulustuk ve açikçasi bunu beklemiyordum. Ligde orta siranin altinda biraktigimiz ilk senenin ardindan ikinci sene play-off’un bir basamak altinda kaldik, 3 puanla kaçirdik. Amacimiz daha ileri gitmek ve takimimizi play-off’lara tasimak" dedi.



"8 binlerde olan taraftar sayimiz 23-24 binlere çikti"

Bu sene için yeni planlari oldugunun altini çizen Ilicali, "Hayatimin bu yeni futbol döneminde Ingiltere maceram çok güzel geçiyor. 8 binlerde olan taraftar sayimiz 23-24 binlere çikti. Bu sene için yeni planlarimiz var. Tim Walter önümüzdeki sezon için ilk gittigimiz isimdi. Onun oynattigi futbolun olusturdugu heyecan, puan ortalamasinin yüksekligi, Hamburg’da taraftar tarafindan takdir edilmesi, sevilmesi ve önemlisi insan olarak gerçek pozitif iyi insan enerjisini her zaman bize vermesi. Yeni hocamizla daha büyük basarilar kazanmak istiyoruz. Güzel bir yolculuga çikacagiz. Fenerbahçe ile maçimiz var. Orada da asbaskan pozisyonundayim. Bu dünyada sik olan bir sey degil. Ama sükrediyorum. Çocuklugumun askiyla Ingiltere’de sahibi oldugum güzel takim maç oynayacak. Maçi çok güzel duygular içinde izleyecegim" ifadelerini kullandi.

"Premier Lig’i her zaman zorlayacagiz"

Geçtigimiz sezon iyi bir performans sergilediklerini aktaran Acun Ilicali, "Güzel bir sezon geçirdik. Kimse beklemiyordu. Otoritelere göre ilk 10’da gözükmüyorduk. Açikçasi Türkiye’deki kamp güzel etki yapti. Nasip, Premier Lig. Her zaman zorlayacagiz. Yükselenler, çikanlar bes parasüt takim ile oynuyoruz. Neredeyse 2,5 kati bütçeye sahip takimlarla oynuyoruz, onlari parayla degil zekayla yenebiliriz. Biz o seviyeyi hem futbolcularimizla hem hocamizla zorluyoruz" seklinde konustu.



"Yaklasik 8-9 futbolcu almayi düsünüyoruz"

Transfer çalismalarinin devam ettigini söyleyen Ilicali, "Yaklasik 8-9 futbolcu almayi düsünüyoruz. Tim’i transfere degil, transferlere bogacagiz. Yarinki maça 8-9 oyuncudan eksik çikacagiz. Bizim açimizdan yarinki maç ölçü degil. Oyuncularimizin büyük takim ile maç oynama duygusunu yasamasini istiyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Fenerbahçe maçi, Türkiye - Ingiltere iliskilerinin gelismesi için önemli bir maç"

Yarin oynanacak Fenerbahçe maçi ile ilgili degerlendirmeler yapan Acun Ilicali, "Iki ülke takimin birbiriyle sinerji yakalamasi, Türkiye - Ingiltere iliskilerinin gelismesi için önemli bir maç. Lig baslarken hazir bir kadroya ulasmis olacagiz. Yarin için de hocamiza güvenmek istiyoruz. Fenerbahçe güçlü bir takim. Takimimizin kendini test etmeye ihtiyaci var" diye konustu.

Acun Ilicali, milli futbolcu Abdülkadir Ömür için ise, "Jaden Philogene için bir seyler demistim. Abdülkadir için söyleyebilecegim tek sey iyi bir sezon geçirdi. Takimin çok önemli yildizi kendisi olacak. Ona da tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Ilicali, ’Hull City’nin mi yoksa Fenerbahçe’nin mi sampiyon olmasini istersiniz?’ sorusuna ise, "Iki evladiniz var ve ’Hangisini daha çok seviyorsunuz’ gibi bir soru bu. Hiç eglenceli bir soru degil Fenerbahçe’nin de Hull City’nin de sampiyon olmasini istiyorum" degerlendirmesinde bulundu. Acun Ilicali, sözlerini söyle sürdürdü:

"’Fenerbahçe’de ise yaramayan oyuncuyu Hull City’ye götürüyor’ diye bazi insanlarin kafasinda tilkiler dolasiyor. Beni öyle mi görüyorlar? Beni mi anlayamadilar bilmiyorum. Biz burada bir basari hikayesi için yola çiktik. Hull City’ye Trabzonspor’dan, Antalyaspor’dan, Fenerbahçe’den oyuncu aldim. ’Bosa çikti, alalim’ diye bir bakis açimiz yok. Ozan Tufan performansiyla hem taraftarin gönlünü kazandi. Hem de basarili bir sezon çikardi. Devaminda da bir baska büyük kulübe gitti. Okay Yokuslu’yu takdir ediyorum, çok da begeniyorum. Aliyoruz diye bir durum yok. Gelirse de sürpriz olmasin. Tan’in, kulübüyle bir görüsmesi lazim, nasil bakiyorlar sormasi lazim. Su anda tam net bir noktada degiliz."

Tim Walter: "Burada olmaktan mutluluk duyuyorum"

Hull City’de olmaktan dolayi mutluluk duydugunu aktaran Teknik Direktör Tim Walter, "Benim için burada olmak bir onur. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Acun’un güveninden dolayi tesekkür ediyorum. Hull City’nin yeni hocasi olmaktan dolayi mutluyum. Ilk defa Almanya disina çikiyorum. Benim için yeni ve büyük bir deneyim olacak, heyecanla bekliyorum. Burada olmamin Acun Ilicali ve Tan Kesler ile ayni hissiyata sahip olmak çok önemli. Basarili olmami istiyorlar ben de basarili olmak istiyorum. Bana sorarsaniz sehirden çok tesisler önemli. Basari odakli biriyim. Kaybetmekten nefret ederim" ifadelerini kullandi.

Yarin oynanacak Fenerbahçe maçi ile ilgili DE degerlendirmelerde bulunan Walter, "Fenerbahçe gibi üst düzey bir takimla daha önce karsi karsiya gelmedik. Jose Mourinho’ya karsi sahaya çikmadim. Son derece heyecanliyim. Rakibimiz son derece iyi bir takim ve iyi bir hocaya karsi oynayacagiz. Heyecanla bekliyorum, bu çok özel hissettiren bir sey" dedi.



Tan Kesler: "Hull City ailesini büyütmek için elimizden gelen çabayi gösterecegiz"

Taraftarlara yönelik çalismalarinin devam edecegini vurgulayan Hull City Baskan Vekili Tan Kesler, "Güzel bir sürprizimiz var. Baskanimiz 50 taraftarimizi özel olarak buraya davet ettiler. 50 taraftarimiz yarin Fenerbahçe ile oynanacak maçi izleyecek. Bir aile olabilmek için çevremizi büyütmemiz gerekiyor. Baskanimiz geçen yil 2 uçakla taraftarlarimizi getirmisti. Bu yil da 50 yeni taraftarimizi getirdik. Bu tür aktivitelerimiz devam edecek. Hull City ailesini büyütmek için elimizden gelen çabayi gösterecegiz" seklinde konustu.

Transfer çalismalari ile ilgili de bilgi veren Kesler, "Yeni transferlere devam edecegiz. Ingiltere’de dönemsel jenerasyon var. Bu oyuncularin çogunu etkileme firsati yakaladik. Taraftarlarimiz da bu tarz oyunculari bizde görebilir. Biz hocamizin felsefesine uygun oyuncularla birlesmeye çalisiyoruz. Transfer konusunda çok sayida takimla düzenli olarak iliskideyiz" ifadelerini kullandi.

Abdülkadir Ömür: "Her futbolcunun hayali Premier Lig’de oynamaktir"

Bu sezon hedeflerinin Premier Lig’e çikmak oldugunu dile getiren milli futbolcu Abdülkadir Ömür, "Geçen sezon devre arasinda buraya gelmistim. Acin agabeyle görüsmemizde ne kadar takim içinde konusmaya çalisirsan adaptasyon sürecin o kadar kisa sürer demisti. Ingiltere yer olarak yesilligiyle biraz Karadeniz’e benziyor diyebilirim. Günes görüyoruz ama çok isinmiyor hava. Benim için problem degil, Karadeniz’den alisigim. Geçen sene sürekli Ozan agabeyle (Tufan) vakit geçiriyordum. O simdi Trabzon’a gitti, ben burada yalniz kaldim. Ona basarilar diliyorum. Bu sezon basi da beraber olmayi hedefliyorduk ama onun da kendince hayalleri oldu. Premier Lig’e çikmayi çok fazla istemedi galiba (gülerek). Her futbolcunun hayali Premier Lig’de oynamaktir. Tempo olarak, fiziksel olarak agir bir lig. Hedeflerimiz arasinda Premier Lig’e çikmak var. Bunu sezon basindan itibaren basarmak istiyoruz, iyi baslamak isitiyoruz. Umarim bu sezon çok çalisarak bu hedefimizi hep beraber gerçeklestirebiliriz" dedi.

A Milli Futbol Takimi’nin, EURO 2024 performansi ile ilgili de konusan Ömür, "Genis kadroda yer bulmustuk. Ayrildiktan sonra da her maçin sonunda oradaki arkadaslarimizla konusuyorduk. Özellikle Avusturya maçini kazandiktan sonra biz de artik finale çikabiliriz diye düsünüyorduk. Bunu herkes hissediyordu. Aslinda biraz aci verici bir sekilde elendik. Çünkü Hollanda’dan daha iyi oynamistik. Onlari geçtikten sonra da finale çikabilecek gücümüz oldugunu düsünüyorduk. Bu turnuva, Türklerin geriye geldigini ve ciddiye alinacak bir rakip oldugunu gösterdi. Çok iyi bir altin jenerasyon var. Biz de bunun içerisinde bulunmak istiyoruz. Önümüzde dünya kupasi var. Tekrardan bu altin jenerasyon olarak orada da ülkemizi gururlandirmaya devam ederiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA