Nefes Kesen Yelken Yarislari Sona Erdi

Kocaeli’de düzenlenen "470 Gençler Dünya Sampiyonasi Yelken Yarislari" sona erdi. Nefes kesen yarislarda dereceye giren yelkencilere kupa ve madalyalari Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin tarafindan verildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Darica Belediyesi, Uluslararasi Yelken Federasyonu, Türkiye Yelken Federasyonu ile Kocaeli Gençlik ve Spor Il Müdürlügü is birliginde Darica Balyanoz Koyu’nda gerçeklestirilen 470 Gençler Dünya Sampiyonasi Yelken Yarislari’nda 14 ülkeden 36 takim ve 72 sporcu bir hafta boyunca sampiyonluk için kiyasiya yaristi. Yelken sporuna gönül veren sporseverler, dünyanin çesitli bölgelerinden gelerek Kocaeli’nin essiz mavi sularinda denize meydan okuyan yelkencileri ilgiyle takip etti.

Genel kategoride 72 yelken numarali Fransiz sporcular Matisse Pacaud ile Lucie De Gennes sampiyon olurken U21 kategorisinde ise 187 yelken numarali Slovenyali sporcular Martin Fras ile Mija kerlavaj sampiyonluk ipini gögüsledi.

Darica Balyanoz Koyu’nda bir hafta boyunca kiran kirana geçen müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular için tören düzenlendi.

Gerçeklestirilen ödül törenine Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, Kocaeli Gençlik ve Spor Il Müdürü Gökhan Yavaser, Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak, Yunanistan Yelken Federasyonu Baskani Nicki Papathanisiou ve sporcular katildi.

Dereceye giren yelkencilere madalya ve kupalari Baskan Büyükakin ve protokol üyeleri tarafindan takdim edildi. Hatira fotografinin ardindan tören sona erdi.

Kaynak: İHA