Tuncelili Erivan, Iranli Rakibini Nakavt Etti

Tuncelili boksör Erivan Barut, Istanbul Yedikule Zindanlari’nda karsilastigi Iranli rakibi Elham Barazandeh’i nakavtla yenerek sampiyonluk kupasinin sahibi oldu.

Tuncelili boksör Erivan Barut, Istanbul Yedikule Zindanlari’nda düzenlenen Profesyonel K1 Kick Boks maçinda Iranli rakibi Elham Barazandeh ile karsi karsiya geldi. Maç boyunca üstünlügünü sürdüren Barut, ikinci rauntta rakibini nakavt ederek sampiyonluk kupasinin sahibi oldu.

Erivan Barut’un antrenörü Gürsel Tayam, sporcusunu basarisindan dolayi kutlayarak, “15 yil önce kurulan kulübümüzü basaridan basariya kosturan Erivan Barut ve sporcularimi tebrik ediyorum. Basari elbette önemlidir ancak bu basarilari sürekli arttirmak ve zirvede tutmak daha da önemlidir. Bizler, kulüp olarak bunu yapmaya çalisiyoruz” dedi.

Kazandigi maça iliskin konusan sporcu Erivan Barut ise, “12 Temmuz’da Istanbul Yedikule Zindanlari’nda, Kürsat Sahin’in organizatörlügünde düzenlenen Loca Fight Club gecesinde K-1 bransinda profesyonel kickboks maçima çiktim. Gecede Iranli rakibime karsi mücadele ettim. Ikinci rauntta nakavtla maçimi kazandim. Ülkem, sehrim ve gençligimiz için kazandigim ne ilk ne de son zafer olacak. Bu kan bu damarlarda aktigi müddetçe ülkem için mücadele etmeye devam edip, sehrim için rol model, gençligim için umut olacagim. Antrenörlerim Ali Tayam ve Gürsel Tayam’a yanimda olduklari için tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA