Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Dolayisiyla Cirit Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Bayburt’ta cirit müsabakasi düzenlendi. Kop Atli Spor Kulübü ile Çoruh Atli Spor Kulübü’nün karsi karsiya geldigi müsabakaya vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Ata sporu ciritin yasatilmaya devam edildigi Bayburt’ta, 4 gün boyunca sürecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinliklerinde cirit sporuna da yer verildi.

Müsabakanin açilis konusmasini yapan Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Köse, kahraman sehitleri rahmetle ve minnetle anarak, "15 Temmuz günü ezan, bayrak, vatan ve bagimsizlik ugruna canlarini feda eden, bize Çanakkale ruhunu yasatan aziz sehitlerimizi sevgi, saygi, rahmet ve minnetle aniyorum. Türk milleti, anadan dogma sportmendir. Ata, en iyi Türkler biner diyorum ve geleneksel atli cirit müsabakasini baslatiyorum" dedi.

Bayburt atli cirit sahasinda düzenlenen müsabakada Kop Atli Spor Kulübü ve Çoruh Atli Spor Kulübü centilmence mücadele sergilediler. Il protokolünün ve vatandaslarin izlemeye geldigi maç beraberlikle sonuçlandi.

Attan düstü yine de maçi birakmadi

Maçin ortalarina dogru genç cirit sporcusu Samet Saka, attan düstü. Düstügü yerden kalkan Saka, müsabakanin hakemine bir sorun olmadigini söyleyerek, maça devam etti. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi maçin sonunda her iki kulübe günün anisina kupa takdim edildi.

Maçin sonunda iki takim da birinci sayildi

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan maç sonunda kulüp baskanlarina kupalarini takdim ederek, beraberlik mesaji verdi. Bu tür ata sporlarinin devam etmesi gerektigini söyleyen Vali Eldivan, "15 Temmuz Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsaminda yapilan bu yarislari bende anlamli buluyorum. Basta baskanlarimiz olmak üzere, sporcu kardeslerimize de huzurlarinizda tesekkür ediyorum, her iki takim da birinci oldu. Sayimiz artsin, nesemiz artsin, bu tür sporlar devam etsin diyor hepinize saygi ve selamlarimi sunuyorum" açiklamalarinda bulundu.

Kupalarin takdim edilmesinin ardindan, müsabaka toplu hatira fotografi çekimiyle son buldu.

Kaynak: İHA