Baskan Tavli Açiklamasi 'Spor Faaliyetlerine Önem Veriyoruz'

Ordu’nun Ünye ilçesinde 23. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsaminda düzenlenen okçuluk finali büyük ilgi gördü. Belediye Baskani Hüseyin Tavli, ilçede spor faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi.

Ünye 23. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsaminda Ünye Belediyesi ile Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü ile birligi ile festival kumsal alaninda yildiz kizlar, küçük kizlar, makarali yay erkekler ve klasik yay erkekler okçuluk finali düzenlendi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, programda yaptigi konusmada, “Bu yil 23.’sünü düzenledigimiz Ulusal Kültür, Sanat ve Turizm Festivalimiz çerçevesinde basketbol, voleybol, kum futbol turnuvasi gibi birçok spor faaliyetleri yürütüyoruz. Bunun içinde ata sporumuz olan güres, at yarislari ve at gösteri de bu etkinliklerimiz kapsaminda farkli günlerde devam ediyor. Bu kapsamda istedik ki Ünye’de Nihat Yerlikaya’nin kurdugu dernekle birlikte özellikle engelli kardeslerimizin engellerin nasil asilacagini göstermeleri adina baslayan bu hamle büyüdü ve ulusal yarismalara katilan ve derece yapan arkadaslarimiz çikti. Bu çalismalarin farkindaliginin olusmasi adina bugün buradayiz” diye konustu.

Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Baskani Nihat Yerlikaya ise yarismada yaptigi konusmada, “Ünye’de okçulugu bir marka haline geldi. Okçu arkadaslarimizla birlikte bugün sizlere güzel bir seremoni sunacagiz. Insallah önümüzdeki yillarda Olimpiyat Sampiyonumuz Mete Gazoz gibi isimlerin de buraya geldigi bir okçuluk turnuvasi düzenlemeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ünyelilerin büyük ilgisini gören okçuluk yarismasinin baslangiç atisi Ünye Kaymakami Ayhan Isik, Belediye Baskani Hüseyin Tavli ve ilgililer tarafindan yapildi. Yaklasik 3 saat süren okçuluk yarislarinda sporcularinin atislari takdir topladi.

Kaynak: İHA