Pia Sundhage Açiklamasi 'Farkliliklar Oyunumuzu Gelistiriyor'

Isviçre Kadin Milli Takimi Teknik Direktörü Pia Sundhage, Türkiye galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, “Farkliliklar oyunumuzu gelistiriyor” dedi

2025 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri B Ligi 1. Grup besinci maçinda Isviçre, deplasmanda Türkiye’yi 2-0 maglup etti. Maçin ardindan Isviçre Teknik Direktörü Pia Sundhage basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi. Grup liderligini son maç öncesi 12 puanla garantileyen Pia Sundhage, “Bugün mutluyum çünkü saglam bir performans sergiledik. Neredeyse 90 dakika boyunca oyunu kontrol ettigimizi ve gol yemememizden ve iki gol atmaktan mutlu oldugumuzu düsünüyorum. Yedek kulübesinden genç bir oyuncunun çikmasi da önemli. Sakatliktan döndü ve gol atti. Yedek kulübesinden gelen oyunculardan mutluyum. Bu nedenle su anda iyi bir ruh halindeyiz. Ben topa sahip oldugumuzda, son çizgiyi asmak istedigimiz bir yol oldugu için mutluyum. Öncelikle ileri oynuyorsunuz ama ayni zamanda Macaristan’a karsi yaptigimiz gibi ilk 45 dakika iyi degildi. Iste bu yüzden bir adim geri atiyoruz ve topa sahip oldugumuzdan emin oluyoruz. Ve günün sonunda, son çizgiyi astigimizda oldukça iyi çözümler bulmus oldugumuzu düsünüyorum” dedi.



“Hiçbir seyi hafife almamak ve alçakgönüllü olmak önemli”

Grubun zorluk derecesini düsük olarak görüp görmediklerine ve en güçlü rakibin hangi ülkenin takimi olduguna dair sorulara ise Pia Sundhage su yanitlari verdi: “Öncelikle alçakgönüllü olmanin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Hiçbir seyi hafife almamak da çok önemli. Farkli beklentilerimiz var. Türkiye’ye karsi oynadigimizda ve kiyaslandiginda; sadece farkli bir oyun tarzi degil, ayni zamanda farkli niteliklere de sahip. Ama bu da benim en büyük isim; yani oyuncularin ellerinden gelenin en iyisini yapmalarini ve birbirlerinin en iyi performansini ortaya çikarmalarini saglamak. Yani kolay oyun yok. Sahada eglendiginizde, baglantida oldugunuzda ve oyun planini takip ettiginizde ise bu kolaydir. Ikinci soruya gelince; nasil oynadigimiza bakarsaniz ben seçim yapamam. Macaristan ve Türkiye ile oyunsal sorunlarimiz var. Dolayisiyla en kolayi bu veya su diyemem. Farklilar. Ve siradaki maçta Azerbaycan ile oynayacagiz. O da farkli olacak. Iste futbolun güzelligi de burada. Farkli oyun tarzlarimiz ve kültürümüz var ve bu da kadinlarin oyununu büyük ölçüde gelistirecek,”

“Kocaeli’de ortam ve saha harikaydi”

Kocaeli Stadyumu’ndaki atmosferle ilgili soruya ise, “Harika bir stadyum. Ortam ve saha harikaydi. Ve tabii ki kalabaligin sesini duydugunuzda ki yüksek sesli olmasi gerekir. Bugün kadin futbolunda da bu durum giderek artiyor. Tribünlerde daha fazla sporsever olsa daha iyi olurdu” yanitini verdi.

Kaynak: İHA