Necla Güngör Kiragasi Açiklamasi 'Mutlaka Play-Off'ta Olacagiz'

A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, Isviçre maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "Mutlaka play-off’ta olacagiz" dedi.

2025 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri B Ligi 1. Grup besinci maçinda A Milli Kadin Futbol Takimi, konuk ettigi Isviçre’ye 2-0 maglup oldu. Karsilasma sonrasi Teknik Direktör Necla Güngör Kiragasi, basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi. Maglubiyetin ardindan grupta 3. siraya gerileyen Türkiye’nin teknik direktörü Necla Güngör Kiragasi, “Herkese ilgisi ve destegi için tesekkür etmek istiyorum. Maça gayet iyi basladik, ilk 45 dakikada da iyi mücadele sergiledik. Direkten dönen top ve kaçan yüzde yüz gol pozisyonu disinda mücadele gayet kiyasiyaydi, esitti. Ikinci yari rakibin fiziksel özellikleri, kaliteleri ortaya çikmaya basladi ve topu tutamamaya basladik. Önümüzde Macaristan maçi var. Ona odaklanacagiz. Bu takimi mutlaka play-off’ta göreceksiniz. Türkiye takimini Avrupa Sampiyonasi Play-Off birinci grubunda mutlaka göreceksiniz. Öncelikle oyuncularimla çok gurur duyuyorum. Verdikleri mücadele hem kadin futbolunun gelisimi hem de milli takim adina sergiledikleri mücadele ve böylesi bir takima karsi verdikleri basabas mücadeleyi son derece önemli buluyorum. Basimizi öne egmeden ikinci maça odaklanip en iyisini o maçta vermeye çalisacagiz. Play-off haberini de keyifli bir sekilde verecegiz” diye konustu.



“Eskiden çok ezilirdik. Bugün ezilmeden mücadele ettik”

Basin mensuplarinin ikinci yariya neden düsük motivasyonla baslandigini ve Macaristan karsisinda nasil bir Türkiye görülecegini sormasi üzerine ise Necla Güngör Kiragasi, “Devre arasina çok yorgun girdik. Rakip Isviçre. Size olarak sürekli zorluyor. Omuz omuza her mücadeleye oyuncularimiz çok yipranmisti. Yipranmayi toparlamalari 15 dakikada çok mümkün görünmüyor. Oyuna yeni isimler katarak dengeye getirmeye çalisirken golü yedik. Sonra motivasyon anlaminda da düstük. Ister istemez fizik seviyesi olarak bizden çok üstünler. Biz 11 gündür kamptayiz. Bu seviyeye ancak getirebildik. En iyi oyunumuzu ilk 45 dakika ortaya koyabiliyoruz. Rakibin oyuncularina baktigimiz zaman; hepsi dünya stari, en iyi kulüplerde, en iyi kosullarda mücadele ediyorlar. Ister istemez o fark ortaya çikiyor. Zaten devre arasina yorgun giriyorsunuz. Ikinci yariya girdiginizde de irade gücü düsüyor. Basta da Isviçre canli baslayinca biraz gömülmeye de basladik. Golden sonra toparlayip devam ettirmeye çalistik ama fiziksel olarak düsüse geçince irade gücünüz düsüyor. Irade gücü düsünce karar verme mekanizmaniz dogru çalismiyor. Zincirleme sekilde rakibe teslim oluyorsunuz. Oyuncularimiz yine de teslim olmadan ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalistilar. Geçmiste bu tarz rakiplerle oynadigimizda çok ciddi farklar yiyip ezildigimiz dönemler oldu. Bugün ezilmeden mücadele etmeye çalistilar. O yüzden bizim açimizdan olumlu gelisme" diye cevap verdi.

“Macaristan karsisina diri olarak çikacagiz”

Kiragasi, Isviçre’nin FIFA siralamasinda 24, Macaristan 41, kendilerinin ise 61. sirada oldugunu vurgulayarak, "Macaristan’in ilk maçinda iyi bir taktikle karsi karsiya gelmistik. Ikinci yarida buldugumuz gollerle 2-1 yenmeyi basardik. Play-off’lara kalmak için 1 puan almamiz da bize yeterli. Ilk 3 takim gidecek. Sansimiz çok yüksek. Herhangi bir sorun yasayacagimizi düsünmüyoruz. Macaristan da size olarak bizden üstün. Ama oyun kalitesi bir Isviçre degil. O yüzden kendi oyun kalitemizi ortaya koyup, su dakikadan itibaren oyuncularimizi iyice dinlendirip toparlanmalarini saglayacak ve diri Türkiye ile Macaristan karsisina çikacagiz. O fark çok fazla görünmeyecek” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA