Vali Çiftçi'den Atlama Kulelerine Inceleme

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Palandöken Kayak Merkezi’nin kuzeyinde, Erzurum-Çat karayolu üzerinde, yer alan Kiremitlik Tepe Kayakla Atlama Kuleleri’ni inceledi.

Vali Çiftçi, 2011 Dünya Üniversiteler Kis Oyunlari’nin sembol tesislerinden biri olan Atlama Kuleleri’nin genel durumu ve faaliyetleri hakkinda, Gençlik ve Spor Il Müdürü Levent Çakmur’dan bilgi aldi. Çiftçi, daha sonra Türkiye’nin en büyük ve en donanimli buz pateni pisti olan Erzurum Palandöken 2000’lik Buz Pisti’nde ardindan da 500’lük Buz Pateni Pisti’nde incelemelerini sürdürdü.

Buz Pateni Pistleri’ndeki incelemelerinin ardindan ülkemizdeki sporcularin yani sira dünyanin birçok ülkesinden binlerce yüzücüyü de agirlayan, Avrupa’nin sehir merkezinde bulunan sayili yüksek irtifali kamp merkezlerinden biri durumundaki Tam Olimpik Yüzme Havuzu hakkinda da bilgi aldi. 25. Dünya Üniversiteler Kis Oyunlari kapsaminda, Erzurum’da hizmete basladigi günden bu yana ulusal ve uluslararasi birçok müsabakaya ev sahipligi yapan tesislerin ziyaretinde Vali Çiftçi’ye Gençlik ve Spor Il Müdürü Levent Çakmur eslik etti.

Kaynak: İHA