Körfezli Kick Boksçular 8 Bin Sporcu Arasindan Kürsüye Çikti

Türkiye Açik Kick Boks Turnuvasi’na katilan Körfez Gençlerbirligi Spor Kulübü sporcularindan Sinem ve Burak, 8 bin sporcu arasindan kendi kategorilerinde üçüncü oldu.



Türkiye Açik Kick Boks Turnuvasi 01-09 Temmuz 2024 tarihleri arasinda Konya’da yapildi. Konya Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen turnuvada, Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen yaklasik 8 bin sporcu milli sporcu olabilmek için mücadele etti. Turnuvayla ilgili olarak açiklamalarda bulunan Türkiye Kick Boks Federasyonu Baskani Salim Kayici, "Ülkemizin dört bir yanindan gelen 8 bine yakin katilimci var. Böyle önemli bir sampiyonayi yapmak çok zor. Bu sampiyona, A Milli Takimlarin belirlendigi son sampiyonadir. Sporcularimiz dünya gençler sampiyonasi ve büyükler Avrupa sampiyonasinda devletimizi ve milletimizi en iyi sekilde temsil edecekler" dedi.

Kocaeli’den turnuvaya katilan Körfez Gençlerbirligi Spor Kulübü sporcularindan Sinem Karakaynak 60 kiloda, Burak Günes de 63 kiloda Türkiye üçüncüsü olup madalya kürsüsüne çikmayi basardi. Türkiye genel siralamasinda ikinci durumda bulunan Sinem Karakaynak’in milli takima davet edilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA