Edirne'deki Meriç Nehri'nde Ilk Resmi Kürek Yarislari Basladi

Türkiye’nin olimpik standartlardaki tek parkuruna sahip Meriç Nehri’nde ilk resmi kürek yarislari Gençler Türkiye Kürek Kupasi ön eleme müsabakalari ile basladi.

Türkiye’nin olimpik standartlarda hazirlanan ilk parkuru özelligine sahip Meriç Nehri’nde, Gençler Türkiye Kürek Kupasi, ön eleme yarislariyla basladi.

Sabahin erken saatlerinden itibaren hazirliklarini tamamlayan kürek sporculari, teknelerini nehre indirerek antrenman yapti. Daha sonra yarislar basladi.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafindan düzenlenen yarislarda, 112 sporcu Mehmet Müezzinoglu ve Meriç köprüleri arasinda 2 kilometre uzunlugundaki parkurda mücadeleye basladi.

Bu parkurun hem sehir, hem spor turizmi, hem de spor camiasi için çok önemli bir nokta olacagini söyleyen Türkiye Kürek Federasyonu Baskani Erhan Ertürk, Edirne’nin artik sporun baskenti oldugunu ifade etti.

Kürek sporu için tarihi bir gün yasadiklarini söyleyen Ertürk, Meriç Nehri’ne güzel bir parkur kuruldugunu aktardi.

"100 yillik bir federasyonuz, 100 yildir bu parkuru bekliyorduk"

"100 yillik bir federasyon olduklarini ve 100 yildir bu parkuru beklediklerini söyleyen Ertürk, "Bu tarihi ani görmek bana nasip oldu. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Buradan özellikle Valiligimize, Gençlik ve Spor Bakanligimiza çok tesekkür ediyorum. Çok destek verdiler. Parkurumuz daha yapilmadan Avrupa Sampiyonasini aldik, üstüne Balkan Sampiyonasi aldik. Burasi gerçekten hem sehir için hem spor turizmi için hem de spor camiamiz için çok önemli bir nokta olacak. Artik bizim için sporun baskenti Edirne" ifadelerine yer verdi.

6 parkurda yarislarin yapildigini söyleyen Ertürk, 40’in üstünde kulüp ve 400’ün üzerinde sporcunun nehirde kürek çekecegini aktardi. Ertürk, ön elemede basarili olan sporcularin hafta sonu finallerde yarisacagini belirtti.

Meriç Nehri’nde 14 Temmuz Pazar Günü gerçeklestirilecek final yarislarinin ardindan kupa töreni düzenlenecek.

Kaynak: İHA