Bülent Uygun Açiklamasi 'Menajerler Futbolculari Ayartiyor'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, transferlerde menajerlerden dolayi sikinti yasadiklarini söyleyerek, “Malum menajerler de ayni futbolcuyu 8-10 menajer çesitli fiyatlarla sunuyor. Sonra o menajerden almazsaniz diger menajer diger futbolcuyu arayarak onu ayartiyor. Olan transferi bozabiliyor. Böyle sorunlarla karsilasiyoruz” dedi.

Sivasspor, yeni sezon hazirliklari kapsaminda çalismalarina devam ediyor. Teknik Direktör Bülent Uygun ise antrenman öncesi, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Ilk etap Sivas kampini tamamladiklarini söyleyen Uygun, “Ilk etap itibariyle baktigimizda kazasiz belasiz 15 günümüzü en iyi sekilde geçirdik. Takimimiza yeni katilan 3 tane arkadasimiz oldu. Onlar da adaptasyon sürecini güzel bir sekilde atlatti. Kuvvet ve kuvvetle devamlilik idmanlarimizi yaparak da elimizdeki kadroyla ön hazirligimizi bitirmis olduk. Dolayisiyla takimimizdan ayrilan 17 arkadas oldu. Simdi bundan sonraki süreç içerisinde transfer komitemiz, Gökhan Karagöl ve yönetim ayni zamanda scoutlar beraber izliyorlar. Erzurum kampina da 3-4 tanesi yabanci olmak üzere 3-4 tanesi de Türk futbolcu olmak üzere bir takviye yapmaya çalisacagiz. Eksik bölgelerimize. Oradaki planladigimiz 5 tane hazirlik maçi var. Orada da eksiklerimizi görüp ondan sonra eksik bölgelerimizi transfer yaparak yolumuza güzel bir sekilde devam edecegiz. Ilk maçimiz Trabzonspor ile. Trabzon ile bismillah deyip sezonumuzu açmak istiyoruz” diye konustu.



“Bazen sorunlarla karsilasiyoruz”

Transfer çalismalarina yönelik konusan 52 yasindaki teknik direktör, “Transfer sezonlari çok zordur. Çünkü ekonomik anlamda malum ülke degistirecek olan futbolcu biraz daha fazla istiyor. Biz degerinden fazla hiçbir futbolcuya vermek tarafinda degiliz. Türkiye’deki borçsuz kulüp olarak 22 seneden beri Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu bunu muhtesem bir sekilde yapan bir yönetim. Dolayisiyla kulübün her kurusunun degerli oldugu bir ortamda transferi de hatasiz yapmaya çalisiyorlar. Biz digerleri gibi çok büyük maddi destek almadan eldeki kadroyla 7 kere Avrupa’ya bir kere Sampiyonlar Ligi’ne gidip, bir de kupa kazanmis dogru yönetim anlayisindan bahsediyoruz. Zor geçiyor, çünkü biz hakkindan fazlasini vermek istemiyoruz. Malum menajerler de ayni futbolcuyu 8-10 menajer çesitli fiyatlarla sunuyor. Sonra o menajerden almazsaniz diger menajer diger futbolcuyu arayarak onu ayartiyor. Olan transferi bozabiliyor. Böyle sorunlarla karsilasiyoruz. Yoksa onun disinda Sivasspor’un genel anlamda dünyadaki bütün futbolcularin paralarinin ödendigini, sehrin insanlarin sevgiyle karsiladigini anlatan bir süreçle karsilasiyoruz. Onunla ilgili bir sikinti yok. Sadece bu süreci biraz daha dogru ve temkinli bir sekilde sürdürmeye çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Manaj’dan gelecek para transfer bütçesini belirleyecek”

Rey Manaj’in durumu hakkinda yöneltilen soruya deneyimli teknik adam, “Simdi Rey Manaj’dan gelecek olan para, ekonomik olarak kulübümüzün transfer bütçesini belirlemeyi saglar. Yoksa onun disinda Rey Manaj satilmazsa zaten bu ligde çok önemli ve çok kaliteli, çok özellikli bir santraforu tekrar transfer etmis oluyoruz. O yüzden de biraz da ona da bagli ama onun haricinde de biz çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Kisa süre içerisinde en azindan 1 alternatif santrafor, 2 tane kenar, 1 sekiz numara ve 1 de defansa takviyeyi kisa bir zaman içerisinde yapmak istiyoruz” yanitini verdi.

“Yönetimi tebrik ediyorum”

Son olarak taraftarin kombinelere ilgi göstermesini isteyen Uygun, “Ben kombine fiyatlarini gördüm, gerçekten bu sartlarda sirf taraftar gelsin, takimina sahip çiksin, ona sevgisini göstersin diye yönetimimiz böyle bir karar aldi. O yüzden yönetimi tebrik ediyorum. Simdi bu saatten sonra taraftara düsen kombineleri satin almak. Ondan sonra bununla beraber gurbetçi dostlarimiz geliyor. Onlar da formalarini satin alip, kombineleri alip da taraftar gruplarina hediye etmelerini istiyorum. Ben taraftarlar grubunun birlesmesini saglamistim. ‘Kirmizi Duvar’ diye bir taraftar grubumuz olusuyor. Ondan sonraki süreç içerisinde yaklasik 2 bin 500 kisilik bir taraftar grubu bir araya gelmis olacak. Gençlerimize, Sivasspor’u sevenlere kirmizi duvarin etrafinda kombinelerini alarak yerlerini almalarini istiyoruz. Çok güzel bir taraftar sölenini, görselini onlardan bekliyoruz” açiklamasinda bulundu.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesislerinde Teknik Direktör Bülent Uygun ve yardimcilari yönetiminde yapilan antrenman 1 saat 30 dakika sürdü. Kosu ile baslayan antrenman, isinma ve istasyon çalismalariyla devam etti. Yigidolar, son bölümde ise yarim sahada çift kale maç oynadi.

Kaynak: İHA