Gençler Kulüpler Türkiye Halter Sampiyonasi'nda Fatmagül Çevik Türkiye Rekoru Kirdi

Isparta’da gerçeklestirilen ve 63 kulüp, 173 kadin, 186 erkek toplam 359 sporcunun katildigi Gençler Kulüpler Türkiye Halter Sampiyonasi’nda Ispartali milli halterci Fatmagül Çevik +87 kiloda 108 kg kaldirarak Türkiye rekoru kirdi.

Isparta’nin ev sahipliginde 10-13 Temmuz tarihleri arasinda Isikkent Spor Salonunda düzenlenen Gençler Kulüpler Türkiye Halter Sampiyonasi devam ediyor. Sampiyonanin ikinci gününde Ispartali milli halterci Fatmagül Çevik +87 kiloda 108 kg kaldirarak Türkiye rekoru kirdi. 63 kulüp, 173 kadin, 186 erkek toplam 359 sporcunun katilimiyla düzenlenen sampiyonaya Vali Aydin Barus da katilarak müsabakalari izledi, dereceye giren sporcu ve takimlara madalyalarini verdi.

Törende konusan Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü Türkiye Halter Sampiyonasi’ni Isparta’da gerçeklestirmenin gururunu yasadigini belirterek, “Türkiye Halter Federasyonu faaliyet programinda yer alan sampiyonayi burada gerçeklestirmek bizim için büyük bir mutluluk. Isparta her zaman halterle iç içe olmus, haltere asina bir ilimiz. Basarili sporcular çikartmis, az önce de izledik Ispartali Fatmagül Çevik bir Türkiye rekoruyla sampiyonlugu süsledi. Her müsabakada yarisan gençlerimiz gelecekte rahmetli Naim Süleymanoglu, Halil Mutlu ve Taner Sagir gibi abilerinin Nurcan Taylan gibi ablalarinin basarilarini elde etmek için ter dökecekler. Ülkemizin gelecegi olan bu gençlerimiz için devletimiz, Spor Bakanligimiz ve biz federasyon olarak üzerimize düsenin en iyisini gerçeklestirmeye çalistigimizi belirtmek istiyorum” dedi.



"Buradaki sporcularin bu basarilari bizlerin gögsünü kapatiyor"

Sampiyonanin ödül töreninde konusan Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ise Türkiye rekoru kiran Ispartali Fatmagül Çevik’in basarisindan gurur duydugunu ifade ederek, “Türkiye Sampiyonasi’nin Isparta’da yapilmis olmasi büyük bir onur kaynagidir. Buradaki sporcularin bu basarilari bizlerin gögsünü kapatiyor. Isparta’dan çikmis olan kizimiz Fatmanur çok güzel sonuçlar alarak bizleri her yerde, layik oldugu sekilde temsil ediyor. Yildizlarda almis oldugu Dünya birinciligi ve Avrupa birinciligi ile bayragimizi göndere çektirmistir Isparta olarak. Diger sporcularimizda buradaki basarilarindan sonra yurt disindaki müsabakalarda bayragimizi göndere çektirip Istiklal Marsi’mizi coskuyla söyletecekleri inancindayim” seklinde konustu.



"Kizlar hepinizle gurur duyuyoruz"

Törende konusma yapan Isparta Valisi Aydin Barus ise “Türkiye’nin dört bir tarafindan 32 ilden, 63 spor kulübünden gelen 173 bayan 186 erkek sporcumuz olmak üzere 359 sporcumuzu burada görmekten büyük bir mutluluk duydugumuzu öncelikle ifade etmek istiyorum. Hepiniz güzel Isparta’miza hos geldiniz” dedi.

Müsabakalara katilan tüm sporculari tebrik eden Vali Barus “Yarismak, rekabet etmek, akranlari arasinda ön plana çikmak gençlerimize büyük güven veriyor, özgüvenlerinin gelismesinde katkida bulunuyor. Bu sampiyonlarin Isparta’da gerçeklestirilmesine çok önemli katki saglayan Türkiye Halter Federasyonu Baskanimiz sayin Talat Ünlü’ye ve ekibine tesekkür ediyorum çünkü iyi sporcular yetistiriyoruz. Fatmagül, Berra gibi bugün birincilik elde eden Ispartali sporcularimiz var, onlarla birlikte halter sporunu gelistirmenin gururunu yasiyoruz. Özellikle kadinlarimizda bu sporun yayilmasi, onlarin cesaretle bu sporu yapmasi Türk gibi güçlü ifadesine bir anlam daha katiyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Kizlar hepinizle gurur duyuyoruz” açiklamalarinda bulundu.

Kaynak: İHA