Baskan Çetinkaya, 'Karabüklülerin Kullanacagi Alan Kimse Tarafindan Gasp Edilemez'

Karabük Belediye Baskani Özkan Çetinkaya, vatandaslarin kullandiklari alanlarin bazilari tarafindan viranelere dönüstürülmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Baskan Çetinkaya, 31 Mart seçimlerinin ardindan basin mensuplari ile bir araya gelerek ilk 100 gününü degerlendirerek yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Çetinkaya, “Halkimiz bu göreve de bizleri layik gösterdi. Tabii bir belediye aldik. Karabük’e hizmet getirecek bir sistemin basinda mührü bize teslim etti halkimiz. Ciddi bir sekilde hemen sabahlara kadar bu isleri koordine etmek için hizmet agirligi, kurumsal kimligi, finansal yapiyi güçlendirmeye yönelik adimlar attik. Tabii 31 Mart’tan bugüne kadar sürekli bir Ankara temasi içerisindeyiz. Bakanliklarla, yine vekillerimizle, il baskanimizla tüm hizmet materyallerimizle görevimizin basindayiz. Hamdolsun da 3 ay gibi bir sürede yani bazi seyleri insanlara dokunabilecek birkaç seyi otuz küsür maddeyi de hayata geçirdik” ifadelerini kullandi.

“Burasi tabiatin ortasina güzel kurulmus bir sehir”

Eski valilik ile balik pazarindaki dere islahindan ortaya çikan meydanlari otopark olarak milletin hizmetine sunduklarini ifade eden Çetinkaya, “Tabii buralar bir otopark ama burayi biraz böyle iki gün sonra revize ettigimizi de baktigimiz zaman halkimizin baska bir ihtiyacini görebilecegimiz rezerv alanlar olarak görüyoruz. Bu yüzden de hiçbir isimize betonla demirle degil, yesillikle baslamayi düsünüyoruz. Yani bir bos araziye baktigimizda biz betonun metreküpünü, demirin tonunu degil, dikecegimiz çimi, oraya hangi lale modelini diksek? hangi gül desenini koysak? bunu arzuluyoruz. Çünkü burasi tabiatin ortasina güzel kurulmus bir sehir. Bu sehrin hak ettigi en güzel yakisacak seyin de yesil olmasini arzuluyoruz. Çocuklarimiza da böyle alanlar olusturacagiz.

Hizmete açilan otopark alanlarindan bir tanesinin gelirlerini Karabük Idman Yurdu Spor Kulübüne aktarmaya karar verdiklerini kaydeden Çetinkaya, böyle yaparak kentin takimina bir nebze de destek vermeye çalistiklarini anlatti.

“Vatandaslarimizin kullanacagi alanlar kimsenin viranelik yapacagi alanlar degildir”

Çetinkaya, vatandaslarin kullanacaklari alanlarin kötülük merkezi olmasina müsaade etmeyeceklerini ifade ederek sunlari söyledi: “Karabük’ün hiçbir noktasinin kötülük merkezi olmasina müsaade edemeyiz. Çarsi merkez, saat kuleleri dahil bizim çarsimizda çocuklarimizin, kadinlarimizin, ailelerimizin gençlerimizin kullanacagi alanlar kimsenin viranelik yapabilecegi ya da gayri ahlaki, gayri insani islerini görebilecegi bir alan olamaz. Karabük merkezde buna kesin ve net suretle müsaade etmeyiz Buradaki banklar dahil, parktaki, çardaklar dahil, hiçbir yer kamuya açik, kimsenin alem yapacagi, tuvalet ihtiyacinin görecegi alan degildir. Yedigini içtigini çöplük olarak kullanacagi alanlar degildir. Bunlarla da hukuki süreçte kesin ve net suret devam edecegiz. Yani biz çocuklarimizin kosacagi park alanlarini birilerinin keyif alani yapamayiz. Bu hizmet esitligine ters bir durumdur. Bununla da ugrasiyoruz.”

Çetinkaya, “Saat Kulesini de insallah revize edecegiz. Saat kulesi ve altina teraslar yapacagiz. Ve o boyu Cevizkentin sonuna kadar o yamaçlari yesil ve peyzajla donatacagiz. Çarsi merkezimizde bir çalilik, bir maki istemiyoruz. Yesil agaç istiyoruz. Peyzaj istiyoruz. Yine buralarda cüzi miktarlarla halkimizin da hizmetine açacagiz. Hafta sonu gittigimizde biz bu kahvaltiyi orada yapabilir olacagiz. Yine bu Kartaltepe yokuslarin oldugu mevkilerde gündüz iki buçuklarda, üç buçuklarda bakiyorum Karabük’e yakismayan görüntüler var. Bunlarla mücadele edecegiz. Tel örgülerle çevirdik o meskun mahalleyi. Bu islere müsaade etmeyecegiz. Ailelerimizin, Karabüklülerin kullanacagi alan kimse tarafindan gasp edilemez. Buna da müsaade etmeyecegiz” dedi.

Çetinkaya kentin farkli noktalarda ihtiyaç halinde görülen çalismalari da baslattiklarini söyledi.



Dügün salonu tutmakta zorlanan çiftlere yönelik de yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Çetinkaya, “Nikah salonumuz var. Bu nikah salonumuzda baktigimizda sadece iste evrak islemlerinin yapildigi ve asagi inip nikah kiyilan bir yerdi. Su anda bu nikah salonunu biz dügüne çevirdik. Full paket 30 bin TL’ye. Kamera, ikramliklar, fotograf çekimi, müzisyen her sey dahil paket. Bir Karabüklü, ‘Ben dügün yapacagim ama salona 80-100 bin istiyorlar’ dedigi anda Hayir efendim, gel bana 30 bin TL. Durumum yok derse biz onu da zaten tesis ederiz. Onda da sikintimiz yok” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA