Osmaniye'de 'Havali Hentbol Fistiklari' Turnuvasi Düzenlendi

Osmaniye Samet Aybaba Spor Lisesi tarafindan düzenlenen “Havali Hentbol Fistiklari” final müsabakalarinin ardindan ödül töreniyle tamamlandi. Final müsabakalarina Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç ve Besiktas Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Samet Aybaba katilarak sporculara moral verdi.

Osmaniye Samet Aybaba Spor Lisesi bahçesinde bulanan hali sahada düzenlenen turnuvada 12 okul takiminin katildigi final müsabakalarin sporcular sampiyonluk için kiyasiya mücadele verdi. Müsabakalar sonunda finalde, Dede Korkut Ilkokulu yenen 80.Yil Cumhuriyet Ilkokulu birinci, Dede Korkut Ilkokulu ikinci, Vali Ismail Firat Ilkokulu üçüncü, Ülkü Ilkokulu dördüncü oldu. Sampiyon olan 80.Yil Cumhuriyet Ilkokulu’na madalyalarini ve kupalarini Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç ve Besiktas Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Samet Aybaba taktim etti.

Burada hentbolun gelecegi olan minik hentbolculari görünce yorgunlugumu atiyorum diyen Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Baskani Ugur Kiliç, "Tüm yorgunlugumu, hentbolun gelecegi olan minik hentbolculari gördügüm zaman atiyorum zaten. Burada aslinda bir yöneticinin neler yapabilecegini, bir sehri nasil etkileyebilecegine sahit olduk. Bence kendi hentbol camiamiz açisindan da spor camiasi açisindan da bir yöneticinin bir ili, bir bransla ilgili nasil ayaga kaldirdigini, nasil güzel bir organizasyon yapildigini, çocuklara nasil deger verildigini, velileriyle, antrenörleriyle, hakemleriyle, sporculariyla, yöneticileriyle bir sehri nasil bir araya getirdigini gördük. Osmaniye çok keyifli bir sehir, bence buradan çok önemli hentbolcular çikabilir. Bu bir baslangiç oldu. Sürdürülebilir olmasi önemli. Insallah bunun devami olacak, devami oldugu süre içerisinde söz veriyorum bende gelmeye devam edecegim. O yüzden, buradaki çocuklarin enerjisi bütün yorgunlugumu aldi diyebilirim" diye konustu.



"Hedefim milli takima Osmaniye’den oyuncu kazandirmak"

Tek hedefinin milli takima sporcu yollamak oldugunu söyleyen Hentbol Il Temsilcisi ve Samet Aybaba Spor Lisesi Müdürü Aylin Los Baslamisli,"‘Osmaniye’de il temsilciligini olarak Ocak ayindan itibaren ekibimizle birlikte teslim aldiktan sonra burada hentbolu canlandirmak adina ne yapabiliriz diye düsündük bir 2. Lig takimlari olusturduk. Kiz erkek, disaridan transfer yapmak zorunda kaldik çünkü mücadele edebilmemiz için disardan oyuncu almamiz gerekliydi maliyet olarak bize yük olacak ve bunu devamini getiremeyecegiz. Yapmamiz gereken sey altyapi olusturmak. Ilkokul ögretmenleriyle 4.siniftan altyapiyi olusturarak bunu yavas yavas ilerletirsek ancak ilimize ve çocuklara faydamiz olur diye düsündük. Daha sonra 12 ilkokulda 4. siniflara yönelik bir buçuk aylik bir egitim süreci mini hentbol senligi seklinde ‘Havali Hentbol Fistiklari’ projesi adini da koyarak etkinlik düzenledik. Fistik da yöresel açisindan, deger açisindan Osmaniye’mizin simgesi oldugundan. Önemli bir etki yapti gördünüz Sayin Federasyon Baskanimiz Ugur Kiliç buraya geldi. Bu turnuvamizin finali için gerçekten bu bize verilen bir degerdi. Biz bir sey yapmaya çalistik ve ilimizde de görüldü sag olsun Valimiz, Gençlik Spor Müdürlügümüz, Milli Egitim Müdürümüz, herkes arkamizda oldu. Samet Hocam ayni sekilde her zamanki gibi bize güvendi. Insallah benim il seviyesinde, bölge seviyesinde basari kazaniriz. Takim olmak zor bu yüzden dördüncü senede, bu süreçte tabii fizik olursa çocuklarda, milli takima sporcu yetistirmek benim amacim. Osmaniye’den 3 sene sonra, 4. sene sonra hentbol bransin da milli takima sporcu göndermek. Tek hedefim bu" dedi.

Kaynak: İHA