Rize'nin Ilk Kadin Muhtari, Ilk Turnuvasinda Sampiyon Oldu

Rize Belediyesi’nin düzenledigi ‘Esila Tüfekçi Mahalleler Arasi Çocuklar Futbol Turnuvasi ve Senligi’nde mahalle muhtarlari kendi mahalle takimlarinin teknik direktörlügünü yapti.

Rize Belediyesi tarafindan ‘Esila Tüfekçi Mahalleler Arasi Çocuklar Futbol Turnuvasi ve Senligi’ düzenledi.

Düzenlenen turnuvada 19 mahalle takiminin mücadelesi sahne olurken, takimlara mahalle muhtarlari teknik direktörlük yapti. Finalde Islampasa ve Taslidere Mahallesi karsi karsiya geldi. Finalde 2-1’lik sonuçla son bulan maçi Islampasa Mahallesi kazandi. Bu yil yapilan yerel seçimlerde Rize’nin ilk kadin muhtari olarak seçilen Aysegül Memisoglu’nun takimi olan Islampasa Mahallesi sampiyon oldu. Müsabakalarin ardindan turnuvanin kazananlarina madalyalari ve kupalari verildi.



“Bir kadin muhtar olarak bir futbol takimina teknik direktörlük yapmak çok degisik bir duyguydu”

Rize’nin ilk kadin muhtari olan Islampasa Mahallesi Muhtari Aysegül Memisoglu, teknik direktörlük yapmanin da farkli bir duygu olduguna vurgu yaparak, “Çok mutluyuz. Gerçekten bir haftadir gece-gündüz uyumuyoruz. Hele de ben çok heyecanliydim. Bir kadin muhtar olarak bir futbol takimina teknik direktörlük yapmak çok degisik bir duyguydu. Kazanan Islampasa oldu. Erkekler normalde futbola aliskin ama ben bir kadin olarak ilk kez futbolun içerisinde bulundum. Çok güzel bir deneyimdi. Çocuklarimizi tek tek tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Bizim için de bir degisiklik oluyor”

Turnuvayla beraber hem çocuklarin hem de velilerin bir arada olmasini sagladiklarini ifade eden Taslidere Mahallesi Muhtari Selim Kara, “Bu turnuva Rize Belediyesinin düzenledigi üçüncü turnuva oldu. Bir turnuvada dördüncü olduk. Bir digerinde üçüncü olduk. Bu yilda ikinci olduk. Nasipse bir daha ki turnuvada birinci olmayi hedefliyoruz. Sampiyonluk kupasini kaldirmayi düsünüyoruz. Çocuklarimizin ve ailelerimizin kaynasmasina sebep oldular. Çok güzel bir hava oluyor. Degisik bir atmosfer. Tabi ki yasamadigimiz bir hava. Bizim için de bir degisiklik oluyor. Mahallemize hizmet almak için ugrasirken bu gibi organizasyonlar bize de bir nefes aldiriyor” seklinde konustu.



“Burada muhtar arkadaslarimiz arasinda güzel bir yaris oldu”

Portakallik Mahallesi Muhtari Tuncay Masalaci ise, “Bizim takimimiz dördüncü oldu ama en önemlisi çocuklarin mutlu olmasiydi. Dostlugun kazanmasiydi. Burada muhtar arkadaslarimiz arasinda güzel bir yaris oldu. Bütün muhtar arkadaslarimizi kutluyoruz. Çocuklar hepimizin bir evladi gibi. Insallah bir daha ki seneye sampiyon olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA