Muhammed Sengezer Açiklamasi 'Amacimiz Finale Kadar Gitmek'

A Milli Takim’in tecrübeli kalecisi Muhammed Sengezer, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda (EURO 2024) finale kadar gitmek istediklerini söyledi. Muhammed, "Kazanmak için maça çikiyoruz. Amacimiz finale kadar gitmek" dedi.

2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi sürecindeki kaleci yeterliligini saglamak adina A Milli Takim kampina çagrilan 27 yasindaki file bekçisi Muhammed Sengezer, Almanya’nin Hannover sehrine bagli Barsinghausen kabasindaki kamp merkezinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

"Takimda arkadaslik üst seviyede"

Sakatliklari sebebiyle milli takim kadrosundan çikarilan Dogan Alemdar, Ozan Kabak ve Enes Ünal’a geçmis olsun dileklerini ileterek sözlerine baslayan Muhammed, “Ben buraya hazir sekilde geldim. Her zaman irtibat halindeydik. Takimda arkadaslik üst seviyede. Zeki ile 17 yildir arkadasiz. Su an her sey iyi gidiyor. Ciddi ve önemli bir maçimiz var. Ciddi sekilde hazirlanmaya devam ediyoruz. Insallah kazanan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandi.

“Beni en çok Hakan Çalhanoglu ve Semih Kiliçsoy zorluyor”

Muhammed, antrenmanlarda çektigi sutlarla kendisini en çok Hakan Çalhanoglu ve Semih Kiliçsoy’un zorladigini belirterek, “Hepsi tanidigim oyuncular. Ligde de rakip olduklarim var. Beni en çok zorlayan Hakan agabey ve Semih. Inanilmaz sut özelligine sahipler. Rakibimizi çok iyi analiz etmeye çalisiyoruz. Her gün toplanti yapiyoruz. Daha iyi oyuncularimiz var ve daha fazla kapasiteye sahibiz. Ülkemizi sevindirmek istiyoruz” diye konustu.



“Talihsiz bir gol yedik”

Portekiz karsilasmasinda Samet Akaydin ve file bekçisi Altay Bayindir arasinda yasanan anlasmazlik sebebiyle yenilen gole de deginen 27 yasindaki file bekçisi, “Talihsiz bir gol yedik. Bu kimsenin istemeyecegi bir sey. Altay ya da Samet ile de bunu konusmadim. Antrenmanda basimiza gelmeyecek bir sey maçta geldi. Futbolda bunlar olabiliyor. Oyuncular olarak bazen sahada sesimizi duyuramadigimiz zamanlarda böyle hatalar oluyor. O konuyla alakali konusulacak bir sey yok. 4 kaleciyiz. Mert agabey, Ugurcan ve Altay. Eskiden beri birbirimizi taniyan kalecileriz. Hem yetenek hem de karakter olarak birbirimizi üst seviyeye çikartmak için birbirimize yardimci oluyoruz” seklinde konustu.



“Amacimiz finale kadar gitmek”

Sampiyonada final oynamak istediklerine de vurgu yapan Muhammed Sengezer, “Su an turnuvaya baktigimiz zaman üst düzey takimlar var. Bizde bunlardan biriyiz. Hem tecrübeli hem de tecrübesiz isimler var. Avrupa’da yüksek takimlarda oynayan arkadaslarimiz var. Kazanmak için maça çikiyoruz. Amacimiz finale kadar gitmek” cümlelerine yer verdi.

Muhammed, ayrica milli takimin finale çikmasi halinde rakip olarak Ispanya’yi görmek istedigini aktardi.

Kaynak: İHA