Bertug Yildirim Açiklamasi 'Final Oynayabilecegimizi Düsünüyorum'

Milli futbolcu Bertug Yildirim, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi final oynayabileceklerini düsündügünü söyledi. Yildirim son 16 turunda oynayacaklari Avusturya maçi için ise, "Avusturya ile oynadigimiz bir hazirlik maçi var. O maçtan bir yaramiz var. Farkli bir motivasyonumuz var. Intikam olarak görüyoruz. Onlardan alacak çok seyimiz var" dedi.

A Milli Futbol Takimi, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya ile oynayacagi karsilasmanin hazirliklarini Barsinghausen kasabasinda devam ediyor. Buradaki kamp merkezinde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan milli futbolcu Bertug Yildirim, "Büyük ve güzel bir organizasyon. Buraya bu yasta katildigimiz için sansliyiz. Hak ettigimizi düsünüyorum. Süre alamadik ama önümüzde yillar var. Turnuva da devam ediyor. Insallah ilerleyen maçlarda süre alarak, takima katki saglariz. Burada bulunmak, takimdaki agabeylerimizle burada olmak gurur verici. Bunun bilinciyle çalisiyoruz" diye konustu.



"Montella’dan çok sey ögrendim"

Teknik Direktör Montella’dan çok sey ögrendigini belirten Yildirim, "Stillerimiz biraz farkli. Yine de santrfor olarak kattigi seyler farkli. 4-6-0 konusunda hocanin kendi olusturdugu zor bir taktik. Maç maç taktik degistirip, formasyonlar yapabilir. Cenk agabey, Semih ve ben. Üçümüz de haziriz. Oynarsak en iyisini verecegiz. Insallah firsat gelir, oynariz. Gol sikintisi çekmiyoruz. En çok gol atan takimlar arasindayiz. Rakibin analizlerine bugün baslayacagiz. Hoca bize görev verirse en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz" seklinde konustu.



"Hakan agabey, tam bir kaptan konusmasi yapti"

Kaptan Hakan Çalhanoglu’nun geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamalarin sorulmasi üzerine 22 yasindaki futbolcu, "Tam bir kaptan konusmasi. Biz de çok mutlu olduk. Hem kariyer hem de kisilik olarak üst düzey bir insan. Biz gelen elestirilerde biraz daha kirilgan olabiliyoruz. Hakan agabey de onu görüyor. Onun için kendi üstüne çekmek istedi. Sikintilarimizi hemen halletmeye çalisiyor" dedi.

Avrupa’ya geçen sene transfer oldugunu ve bir alisma süreci geçirdigini aktaran Bertug Yildirim, "Alisma süreci yasadim. Tabii ki yasantim ve bakis açim degisti. Avrupa’da futbol bir tik daha farkli. Takimda da Avrupa’da oynayanlar var. Avrupa’da oynayan antrenman yogunlugunu daha agir geçirdigi için en büyük avantajlari fiziksel olarak bir tik daha iyi olmalari. Türkiye’de oynayanlar da büyük takimlarda oynadigi için bir eksigi yok" ifadelerini kullandi.

"Turnuvada kademe kademe hedef koyduk"

Turnuvada kademe kademe hedef koyduklarini vurgulayan Yildirim, sözlerine söyle devam etti:

"Ilk hedef gruptan çikmakti. Simdi de turu atlama hedefimiz var. Avusturya ile oynadigimiz bir hazirlik maçi var. O maçtan bir yaramiz var. Farkli bir motivasyonumuz var. Intikam olarak görüyoruz. Onlardan alacak çok seyimiz var. Herkes çok konsantre. Maçi yasamaya basladik. Insallah maçta da her seyi sahaya yansitabiliriz. Avusturya iyi bir takim. Organize, birbirlerini bilen bir takim. Içimizdeki sey yaniyor. Insallah bunu sahaya yansitacagiz."

Takimda basarili ve genç futbolcular olduguna ifade eden milli futbolcu, "Genç oldugumuzu hissetmiyoruz. Bu biraz takimdaki agabeylerle alakali. Herkese esit davraniyorlar. Jenerasyon, ucu bucagi olmayan bir jenerasyon. Arda, Kenan, Semih herkes çok yetenekli ve karakterli. Çizgimizi bozmadigimiz sürece çok daha basarili olacagiz" degerlendirmesinde bulundu.

"Final oynayabilecegimizi düsünüyorum"

Takimi hazir gördügünü ve final oynayabileceklerini belirten Bertug Yildirim, "Buradaki taraftari gördükten sonra en iyi yere gitmeyi istiyoruz. Gürcistan maçinda inanilmaz bir destek vardi. Kendi aramizda acaba sampiyon olsak nasil bir kutlama olur dedik" diye konustu.



"Samet agabeye agir elestiriler oluyor ama o, sadece sahaya ve takima odaklaniyor"

Elestiriler hakkinda da konusan 22 yasindaki futbolcu, "Buradaki atmosferi gördük, yasadik çok güzel. Burada sunu ögrendim. Özellikle Türkiye’de basin ve taraftardan gelen elestirilere kulak asmadan maçina konsantre olmalisin. Disari kulagini kapatmak gerektigini anladim. Ayrica Samet agabeyden çok sey ögrendim. Disarida ona karsi agir elestiriler oluyor. Ama o, sadece sahaya ve takima odaklaniyor. Çok da iyi oynuyor. Mental olarak çok kuvvetli oldugu için bunu yapabiliyor. Ben duygusal bir insanim. Sadece sahaya odaklaninca Samet agabey gibi iyi performans verebilecegimi ögrendim" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA